Albert Biermann hoogste baas technologie-afdeling Hyundai

Albert Biermann is de nieuwe Head of Research & Development Division bij Hyundai. De Duitser zorgt daarmee voor een primeur, want hij is de allereerste niet-Koreaan die aan het hoofd staat van zo’n belangrijke technologie-afdeling binnen Hyundai.

Sinds 2015 is Albert Biermann werkzaam bij Hyundai. Daarvoor was hij werkzaam voor de M-divisie van BMW, de laatste jaren als hoofd van de sportafdeling van het Duitse merk. Als Head of Vehicle Test en High Performance Development bij Hyundai gebruikte hij zijn uitgebreide kennis en ervaring bij de ontwikkeling van de high-performance productiemodellen van het N-sportlabel van Hyundai.

Geestelijk vader Hyundai i30 N

Zo was Albert Biermann was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de i30 N. ‘Alle N-modellen van Hyundai hebben één ding gemeen: ze zijn gebouwd om maximaal rijplezier te bieden, zowel bij dagelijks gebruik als op het circuit’, aldus de geestelijk vader van Hyundai’s allereerste hot hatch. Niet voor niets noemt hij de i30 N liefkozend Corner Rascal, wat zoveel betekent als Bochtenkoning. ‘Elk N-model houdt van bochten. Vandaar deze bijnaam.’

Sporen verdiend in de autosport

Hyundai N heeft zijn sporen reeds verdiend in de autosport. Sinds 2015 is N actief op het hoogste niveau van de internationale autosport, met successen in het FIA World Rally Championship, de VLN-series op de Nürburgring, TCR International Series, Pirelli World Challenge en loodzware 24-uursrace van de Nürburgring.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties