Hyundai i30 N tot het uiterste tijdens VLN-endurancerace

Hyundai heeft met nagenoeg productieklare exemplaren van de Hyundai i30 N – het eerste Hyundai-model met N-performancelabel - deelgenomen aan de Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring-endurancerace (VLN) op de beroemde Nürburgring Nordschleife. Het doel? De final touches aanbrengen aan de Hyundai i30 N die in september dit jaar zijn debuut beleeft op de autoshow van Frankfurt.

Bijna productieklare technische set-up
De VLN-enduracerace vormde het perfecte podium voor Hyundai om de i30 N tot op de limiet te testen. De gebruikte i30 N’s stonden qua technische set-up heel dicht tegen het productiemodel aan dat jij straks kunt kopen. De i30 N’s namen het op tegen zwaar gemodificeerde VLN-modellen van andere merken maar stond zijn mannetje. De VLN-race diende ook ter voorbereiding van de 24-uurs ADAC Zurich-race in mei op de Nürburgring Nordschleife waar Hyundai met twee auto’s aan de start verschijnt.

Raakvlakken met autosport
“We willen dat ons high performance N-label raakvlakken heeft met autosport dus is het belangrijk dat we deelnemen aan een race met minimale aanpassingen”, zegt Albert Biermann, Hyundai Motor Head of Vehicle Test en High Performance Development. “Op de Nürburgring hebben we veel testwerk en chassisontwikkeling van de i30 N gedaan.”

Aandrijflijn en transmissie
De auto’s waarmee Hyundai heeft deelgenomen waren voorzien van 2,0-liter turbomotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak: dezelfde aandrijflijn en transmissie die straks in de productieversie van de Hyundai i30 N wordt toegepast. Door de race hebben we de i30 N’s op details kunnen fine tunen, zodat jij straks maximaal kunt genieten van het performancepotentieel van deze hot hatchback. Want geloof ons: dit wordt een leuke.

TCR International Series
Je gaat de Hyundai i30 N meer op het circuit zien. Hyundai treedt namelijk toe tot het TCR touringkampioenschap, beter bekend als de TCR International Series.  De Hyundai i30 TCR wordt gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. In het TCR circuitkampioenschap gaat de speciaal geprepareerde Hyundai i30 de concurrentie aan met onder meer de Opel Astra, Seat Leon, VW Golf, Honda Civic, Alfa Romeo Giulietta en Ford Focus. Spannend!

Eigen testcentrum
Wist je dat Hyundai een eigen testcentrum heeft op de Nürburgring met een oppervlakte van wel 3.600 vierkante meter? Dit centrum heet Hyundai Motor Europe Technical Center. Een circuit als de Nürburgring in de achtertuin hebben, heeft zo z’n voordelen. De 73 bochten, bochten met hellingshoeken van wel 17 graden en hoogteverschillen tot wel 300 meter is het de ideale locatie om auto’s tot in detail te ontwikkelen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties