J.D. Power zet Koreaanse merken op 1, 2 en 3

De betrouwbaarste auto’s ter wereld komen uit Korea. In de Initial Quality Study van J.D. Power scoort Hyundai zeer goed met een score van slechts 74 op 100 en dat is ruim onder het gemiddelde van 93.

Het gerenommeerde onderzoeksbureau maakt elk jaar een rangschikking op basis van het aantal gebreken per 100 auto’s binnen 90 dagen na aflevering. Hyundai eindigt als derde in het kwaliteitsonderzoek. De tweede plaats is voor Kia, concerngenoot van Hyundai Motor Company, met een score van 72 probleemmeldingen op 100.

Eerste plaats voor luxemerk Genesis

De eerste plaats gaat naar Genesis: inderdaad, het luxemerk van Hyundai! Daarmee is de top-drie van het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power een volledig Koreaans feestje. Achter Hyundai eindigt Porsche als vierde. De laatste plaats gaat naar Land Rover met 160 problemen.

Korea passeert Japan

In de hele sector worden volgens J.D. Power gemiddeld 93 incidenten gemeld. Dat betekent een daling met vier problemen tegenover vorig jaar. ‘In het verleden stonden vooral de Japanse merken bekend om hun superieure kwaliteit’, aldus Dave Sargent, hoofdonderzoekers bij JD Power. ‘Hun plaats is nu overgenomen door de Zuid-Koreaanse merken.’

Hyundai Tucson betrouwbaarste SUV

Het kwaliteitsonderzoek onthulde eveneens winnaars per categorie. Ook daar ging Hyundai met een hoofdprijs aan de haal. In de klasse van de compacte SUV’s won de Hyundai Tucson. In het overall-klassement legde de Hyundai Tucson beslag op een keurige vierde plaats. Ook was er succes weggelegd voor een andere SUV van Hyundai, de Santa Fe. In de categorie midsize SUV’s eindigde de Hyundai Santa Fe als tweede.

Onderzoek onder 75.000 particulieren

De Initial Quality Study van J.D. Power is een grootschalig onderzoek onder Amerikaanse autobezitters die sinds negentig dagen in een nieuwe auto rijden. Het onderzoek vond plaats van februari tot en met mei 2018. Meer dan 75.000 particulieren namen dit jaar deel aan de enquêtes. Het onderzoek van JD Power is leidend in de wereld en van grote invloed op de Europese markt.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties