Super debuut Hyundai i30 N TCR

Hyundai had zich geen mooier debuut in de TCR International Series kunnen voorstellen. Met de Italiaanse toerwagenlegende Gabriele Tarquini achter het stuur van de speciaal geprepareerde Hyundai i30 N TCR won Hyundai direct een van de races op het Zhejiang Circuit in China.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

Indruk
Al tijdens de kwalificatie had Hyundai indruk gemaakt. Samen met Alain Menu, de bestuurder van de tweede Hyundai i30 N TCR, noteerde Hyundai de twee snelste tijden op het 3,2 kilometer lange circuit. Tarquini klokte een tijd van 1:32.935, waarna Menu zelfs nog een fractie sneller was: 1:32.811.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

2.0-liter turbobenzinemotor
Na enkele succesvolle seizoenen in het World Rally Championship is Hyundai nu dus ook toegetreden tot de TCR International Series. De nieuwe Hyundai i30 dient als basis voor de racewagen die wordt aangedreven door een 2.0-liter turbobenzinemotor gekoppeld aan een zesversnellingsbak.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

10 raceweekenden
De TCR Series is een internationaal toerwagenkampioenschap met races in Aziƫ, Europa en Zuid-Amerika. Het kampioenschap bestaat uit 20 races, verdeeld over 10 raceweekenden. De eerstvolgende race in de TCR International Series is in Dubai op 17 en 18 november.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

Klantenteams
De Hyundai i30 N TCR-bolide is bedoeld voor klantenteams. Hyundai heeft Gabriele Tarquini aangetrokken als officiƫle testcoureur om de klanten een zo competitief mogelijke auto te kunnen leveren. De eerste leveringen aan klantenteams staan gepland voor het einde van het jaar.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

Alzenau
De Hyundai i30 N TCR is gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. In de TCR International Series neemt de speciaal geprepareerde Hyundai i30 het op tegen o.a. Opel Astra, Seat Leon, VW Golf, Honda Civic, Alfa Romeo Giulietta en Ford Focus.

Super debuut Hyundai i30 N TCR

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties