Hyundai i30 Fastback N in première tijdens race van Rome naar Parijs

Hyundai zal op spectaculaire wijze de Hyundai i30 Fastback N aan de wereld presenteren. Dat gebeurt kort voor zijn officiële onthulling op 26 september. In een heuse race van Rome naar Parijs nemen Gabriele Tarquini en Thierry Neuville het tegen elkaar op in een Hyundai i30 Fastback N. Bekijk de preview.

De twee Hyundai Motorsport-coureurs zullen de Hyundai i30 Fastback N tot het uiterste drijven om te laten zien waartoe de high-performance vijfdeurscoupé allemaal in staat is. Het belooft een spectaculaire race te worden, want de Hyundai i30 Fastback N is na de Hyundai i30 N (in Europa) en de Hyundai Veloster N (in Amerika) het derde ultrasportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – het high-performance label van Hyundai – wordt uitgebracht.

Foto: Gabriele Tarquini

Gebouwd om maximaal rijplezier te bieden

De Hyundai i30 Fastback N heeft net als de hatchback i30 N de onmiskenbare uitstraling van een sportieve topversie. Hij is gebouwd om maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. Het model is voorzien van veel geavanceerde (autosport)techniek en klaargestoomd op de beruchte Nürburgring Nordschleife, waar het testcentrum van Hyundai gevestigd is.

Foto: Thierry Neuville

‘N’ staat voor Namyang en Nürburgring

De modellen uit de N-reeks profiteren tevens van de kennis en ervaring uit het FIA World Rally Championship en de FIA World Touring Car Cup waarin Hyundai Motorsport momenteel grote successen behaalt. De ‘N’ staat voor Namyang, de thuishaven van Hyundai’s wereldwijde R&D-centrum, en voor Nürburgring, waar de N-modellen verder geperfectioneerd zijn.

De resultaten van de race en verdere details van de geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback N worden op 26 september 2018 bekendgemaakt.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties