Onthulling nieuwe generatie Hyundai Santa Fe nadert snel.

  • Wereldpremière aan vooravond Autosalon van Genève
  • Rear Cross Traffic Collision Warning verder verbeterd

De onthulling van de nieuwe Hyundai Santa Fe komt steeds dichterbij. Over een maand haalt Hyundai het doek van de SUV. Die wereldpremière vindt plaats aan de vooravond van de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018) waar het officiële debuut van de Hyundai Santa Fe gepland staat. Met een teaserfoto van de SUV luidt Hyundai de vierde generatie van zijn Santa Fe in.

De nieuwe generatie Santa Fe biedt een uitgebreid pakket van Hyundai SmartSense, de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen van Hyundai. Daarmee loopt de nieuwe SUV voorop in zijn klasse wat betreft actieve veiligheid. Nieuw is het Rear Occupant Alert: dit systeem detecteert passagiers op de achterbank en attendeert de bestuurder op hun aanwezigheid bij het uitstappen.

Automatische remfunctie

Het innovatieve Rear Cross Traffic Collision Warning in de nieuwe generatie Hyundai Santa Fe is verder verbeterd met een automatische remfunctie. Om het risico van een aanrijding bij achteruitrijden in smalle straten met beperkt zicht te vermijden, waarschuwt het systeem de bestuurder en remt het automatisch.

Als wereldmerk op de kaart

Hyundai was een van de eerste automerken die een SUV introduceerde. Net als de Hyundai Santa Fe (sinds 2001) is de Hyundai Tucson (sinds 2004) er verantwoordelijk voor dat Hyundai definitief als wereldmerk op de kaart werd gezet. Beide SUV’s groeiden na hun introductie uit tot de grote smaakmakers in hun klasse – van deze twee modellen zijn er sinds het begin van de 21ste eeuw meer dan een miljoen verkocht in Europa. Vorig jaar lanceerde Hyundai ook een SUV in het segment van de compacte crossovers, de Hyundai KONA.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties