100 elektrische Hyundai’s IONIQ de weg op in Amsterdam voor uniek Car Sharing-project.

  • Hyundai Motor start vandaag officieel met zijn Car Sharing-service in Amsterdam, met 100 Hyundai’s IONIQ Electric.
  • Met de eerste puur elektrische Car Sharing-vloot in Europa investeert Hyundai in een schonere toekomst door emissievrij rijden bereikbaar te maken voor iedereen in de Nederlandse hoofdstad.
  • Gebruikers profiteren van een maximale range van 280 km (NEDC), de grootste momenteel in een vloot van elektrische deelauto’s.
  • Gemakkelijk digitaal reserveren en parkeren op gereserveerde plaatsen.
  • #ioniqcarsharing

Hyundai Motor heeft de primeur. Vandaag is in Amsterdam de aftrap van een uniek autodeelproject: de eerste in Europa met volledig elektrische auto’s. Speciaal hiervoor zijn honderd puur elektrisch aangedreven Hyundai’s IONIQ ingezet. Iedereen kan gebruikmaken van IONIQ Car Sharing om zich daarmee efficiënt en emissievrij te verplaatsen. Oppikken en achterlaten van de auto’s is overal mogelijk binnen grootstedelijk Amsterdam. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan vijf personen én hun bagage. Met dit autodeelproject wil Hyundai een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad. Snel, betaalbaar, efficiënt en vooral duurzaam vervoer is niet langer een utopie, maar werkelijkheid.

‘Het is verheugend dat we de eerste zijn met een puur elektrisch autodeelproject in Europa en dat we het stadsbestuur van Amsterdam kunnen helpen hun klimaatdoelstellingen te behalen’, aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe bij de presentatie. ‘Met de lancering van 15 eco-vriendelijke auto’s nog vóór 2020 geeft Hyundai Motor blijkt van zijn pionierende rol in duurzame mobiliteit. Door een variëteit aan verschillende aandrijflijnen – elektrisch, hybride en brandstofcel – focust ons merk op toekomstige mobiliteit die matcht met de lifestyle van onze klanten.’

De keuze voor Amsterdam is ook logisch. Amsterdam beschikt met bijna 2.400 publieke oplaadstations over de beste infrastructuur in Europa voor elektrisch aangedreven auto’s. Bovendien past de doelstelling van Amsterdam om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn (Verkeersplan: Amsterdam, The Electric City) uitstekend bij de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. Nederland biedt ook prima condities voor elektrisch rijden. Er zijn geen bergen, het klimaat is er mild en de rijafstanden zijn kort bij vaak lagere snelheden.

De Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). Gebruikers van IONIQ Car Sharing kunnen dan ook probleemloos tot buiten Amsterdam rijden, zoals het traject Amsterdam-Rotterdam (afstand van 80 km), Amsterdam-Nijmegen (120 km) of Amsterdam-Eindhoven (125 km). Wel dient de auto weer te worden geretourneerd in Amsterdam.

‘Met meer dan 2.300 publieke oplaadstations biedt Amsterdam de perfecte infrastructuur voor toekomstige e-mobility, zoals Hyundai die concretiseert met zijn IONIQ Electric Car Sharing-programma’, aldus Frank Meijer, hoofd eco-vriendelijke auto’s & mobiliteit van Hyundai Motor Europe. ‘Amsterdam werkt er hard aan om de stad in 2025 CO2-neutraal te maken. Hyundai levert daaraan met IONIQ Car Sharing een geweldige bijdrage.’

Serviceauto met mobiele lader
Met een grote actieradius is de kans op een lege accu erg klein. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan is hulp nabij. Hyundai introduceert namelijk de zogenoemde vehicle-to-vehicle charging service on demand. Dat is een serviceauto van Hyundai met een mobiele snellader die de lege accu zo weer oplaadt.

Reserveergemak via mobiele app
Voor maximaal gebruiksgemak biedt Hyundai digitale diensten. Registratie voor deelname aan het autodeelproject kan binnen enkele minuten via de site IONIQcarsharing.nl of bij de auto zelf via de IONIQ Car Sharing-app die beschikbaar is in de Apple Store en Google Play. De benodigde informatie voor facturatie en een scan van het rijbewijs is te zenden via de reguliere digitale kanalen. Met behulp van de app is ook snel de dichtstbijzijnde nog beschikbare Hyundai IONIQ te traceren en vervolgens te reserveren.

De korte draaicirkel van 10,6 meter maakt de Hyundai IONIQ Electric ideaal voor gebruik in de stad, zeker in Amsterdam met zijn honderden kilometers lange grachten en de vele relatief smalle straten. In grootstedelijk Amsterdam wonen 2,4 miljoen mensen, een groot aantal potentiële gebruikers dus voor het autodeelproject.

De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die geleverd wordt met keuze uit drie aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride. Sinds de introductie een jaar geleden zijn er meer dan 15.000 van verkocht.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties