Hyundai presenteert verbeterde KONA Electric

  • Hyundai verstevigt positie als pionier toekomstige mobiliteit
  • Snel 3-fase laadsysteem reduceert laadtijd met 30 procent
  • Hyundai Blue Link® uitgebreid met nieuwe connectiviteitsmogelijkheden
  • Standaard eCall-veiligheidssysteem
  • Nieuw 10,25-inch infotainmentsysteem als optie verkrijgbaar
  • Prijzen verbeterde KONA Electric worden op een later moment bekendgemaakt

De Hyundai KONA Electric heeft dankzij zijn krachtige elektrische aandrijflijn, grote actieradius en stijlvolle SUV-uitstraling de verwachtingen van Europese klanten overtroffen. De vraag naar deze KONA overschreed zelfs de voorspellingen. En nu presenteert Hyundai de verbeterde KONA Electric (modeljaar 2020). Met technologieën zoals het 11 kW 3-fase laadsysteem versterkt de KONA Electric zijn aantrekkingskracht op milieubewuste automobilisten die op zoek zijn naar compromisloze toekomstige mobiliteit. De levering van de vernieuwde KONA Electric start eind 2019. De prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

In het eerste verkoopjaar wist de KONA nieuwe klanten aan zich te binden en prominent bij te dragen aan Hyundai’s krachtige positie in het populaire compacte SUV-segment. De wereldwijde vraag naar de populaire KONA Electric overtreft zelfs Hyundai’s verwachtingen. Hyundai speelt hierop in door innovaties voor zijn emissievrije SUV aan te kondigen.

Een innovatie van de vernieuwde KONA Electric is bijvoorbeeld Hyundai’s Blue Link®, een connected voertuigsysteem* dat embedded telematica gebruikt. Het stelt de bestuurder in staat via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals de climate control. Het is ook mogelijk de auto op afstand te ver- of ontgrendelen via de Blue Link®-pincode. Verder geeft Blue Link® de bestuurder informatie over zaken die aandacht vragen of de parkeerlocatie van de auto.

* De precieze inhoud van Blue Link® – standaard of optioneel – varieert per markt.Het standaard aanwezige eCall schakelt automatisch hulpdiensten in als de airbags in actie komen of als de noodknop boven de binnenspiegel wordt ingedrukt. Relevante informatie (over de auto, de tijd van het ongeval, de rijrichting, de airbags en impactsensorinformatie) wordt dan direct verzonden naar de lokale hulpdiensten.

Optioneel kunnen klanten kiezen voor een nieuw infotainmentsysteem met centraal geplaatst 10,25-inch touchscreen en een breedbeeld grafische gebruikersinterface. Passagiers achterin profiteren ondertussen van de nieuwe achterbankverwarming die per direct verkrijgbaar is.

‘Hyundai is met emissievrije, connectieve auto’s zoals de KONA Electric niet alleen leider in schone mobiliteit, het streeft ernaar om continu aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke auto’s te voldoen’, zegt Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer Hyundai Motor Europe.

De KONA Electric is voortaan leverbaar met een 3-fase laadsysteem, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW is op te laden. Het maakt de KONA Electric nog beter geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fase AC-laadstations of via een compacte Wallbox namelijk met wel 30 procent gereduceerd. De snelle laadmogelijkheid maakt de compacte SUV geschikt voor elke reis. De Eco-rijmodus verbetert de rijbeleving en vergroot de actieradius.

Het infotainmentsysteem geeft in een oogwenk informatie over de actieradius en de geschatte laadtijden. De bestuurder kan eenvoudig een korte laadperiode of een timer voor het opladen instellen. Deze functies zijn ook via de Blue Link®-applicatie op de smartphone te beheren.

Het vooruitstrevende modellengamma van Hyundai breidt gestaag uit. Het is een van Hyundai’s succesfactoren. Behalve voor een KONA Electric kunnen milieubewuste automobilisten ook kiezen voor een van de vele andere geëlektrificeerde Hyundai-modellen: de IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid, IONIQ Electric, een 48-volt hybrideversie van de Tucson en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO. Dit modellengamma maakt Hyundai marktleider op het gebied van geëlektrificeerde voertuigen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties