Hyundai geeft voorproefje van nieuw EV-tijdperk met teaservideo van IONIQ 5

Hyundai lanceert begin 2021 de gloednieuwe IONIQ 5. Het is het eerste model van Hyundai dat van het speciale E-GMP-platform afkomstig is, bestemd voor de nieuwe elektrische modellen van het concern. Met de IONIQ 5 luidt Hyundai een nieuw tijdperk in op het gebied van elektrisch rijden. In een teaservideo geeft Hyundai een voorproefje van wat er te wachten staat. Bekijk de video.

De video van 30 seconden, getiteld ‘The New Horizon of EV’, is geïnspireerd op de nog te onthullen ontwerpdetails van de IONIQ 5. In de video legt Hyundai de nadruk op drie bijzondere highlights van het nieuwe model. ‘Extra Power for Life’ vestigt de aandacht op de nieuwe functie vehicle-to-load (V2L). Dit systeem kan extra vermogen van de voertuigaccu ontladen om andere elektrische apparaten (110V/220V) van energie te voorzien. ‘Extra Time for You’ benadrukt de indrukwekkende laadmogelijkheden en ‘Extraordinary Experiences’ verwijst naar de binnenkort aan te kondigen reeks features van de IONIQ 5.

IONIQ staat voor de 100% elektrisch toegewijde modellenlijn van Hyundai. Binnen deze modellenlijn introduceert Hyundai de komende drie jaar drie innovatieve batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), waarvan de IONIQ 5 de allereerste is. De nieuwe IONIQ-modellen staan garant voor een geïndividualiseerde geëlektrificeerde ervaring, aangepast aan verschillende levensstijlbehoeften en geheel in lijn met de Progress for Humanity-visie van Hyundai.

De IONIQ 5 is ook het eerste volledig elektrische model van Hyundai dat wordt gebouwd op het speciale E-GMP-platform. E-GMP staat voor Electric-Global Modular Platform en is speciaal ontworpen voor BEV’s. Het biedt enorme voordelen op het gebied van prestaties, resulteert in een verbeterde rijdynamiek, zorgt voor een groter rijbereik, omvat talrijke veiligheidsvoorzieningen en optimaliseert de interieur- en bagageruimte.

De IONIQ 5 is een middelgrote CUV die gebaseerd is op de 45 Concept EV – een eerbetoon aan de allereerste conceptauto van Hyundai – die indruk maakte op de autoshow van Frankfurt in 2019. De ontwerpers van IONIQ 5 haalden inspiratie uit het verleden en combineerden die met geavanceerde parametrische pixels; een nieuw en uniek designelement dat ook de andere IONIQ-modellen zal kenmerken.

In 2022 volgt de IONIQ 6. Dit wordt een sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy die afgelopen maart onthuld werd. De IONIQ 7, een grote CUV, maakt in 2023 zijn opwachting.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties