Hyundai presenteert slimme mobiliteitsoplossingen op technologiebeurs CES 2020

Hyundai transformeert in hoog tempo van een traditionele autofabrikant in een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen waarbij de mens centraal staat. Op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, een van de grootste technologiebeurzen ter wereld, maakt Hyundai begin januari zijn toekomstvisie zichtbaar met een opzienbarend model: de Personal Air Vehicle (PAV).

Deze Personal Air Vehicle (PAV) is de allereerste conceptversie van een kruising tussen een helikopter en een vliegende auto. De PAV is een van de initiatieven van Hyundai voor Urban Air Mobility (UAM), ofwel toekomstig personenvervoer door de lucht.

Op de CES 2020 presenteert Hyundai ook de Purpose Built Vehicle (PBV). Dat is een concept met autonome rijtechnologie en onbeperkte mogelijkheden om van het voertuig meer te maken dan alleen een vervoermiddel. Net als de PAV moet ook de PBV het forenzen eenvoudiger maken. De details van deze PBV worden op de technologiebeurs bekendgemaakt.

Deze twee slimme mobiliteitsoplossingen komen samen in de zogenoemde Hub. Dat is een start-/landingsplatform voor PAV’s en een aankomst-/vertrekpunt voor PBV's. Ook dient de Hub als ontmoetingsplek in steden voor diverse gemeenschappelijke activiteiten.

De innovatieve slimme mobiliteitsoplossingen van Hyundai, waaronder de PAV, de PBV en de Hub, worden op 6 januari 2020 gepresenteerd tijdens de CES 2020 in Las Vegas.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties