Hyundai lanceert vernieuwde versie van award-winnende Bluelink-app

Hyundai onthult een vernieuwde versie van Bluelink, zijn handige, award-winnende app voor connected car services. De nieuwste versie van de Bluelink-app biedt nog duidelijkere graphics, een modernere interface en verscheidene nieuwe functies voor een betere gebruikerservaring.

Bluelink verbindt de bestuurder met zijn Hyundai via de Bluelink-app op zijn smartphone. Daarmee verbetert Hyundai de rijervaring en wordt het leven onderweg nog comfortabeler en veiliger. Met de app kan de bestuurder de status en de locatie van zijn Hyundai controleren en opdrachten versturen. Dankzij Bluelink heeft de bestuurder altijd controle over de auto, zelfs als hij er niet in zit.

Eerder dit jaar won Hyundai voor Bluelink een prestigieuze iF Design Award 2021 in de categorie Communicatie Design. Nu lanceert Hyundai een bijgewerkte Bluelink-app met een volledig nieuwe look-and-feel, voorzien van een nieuw logo, gebruiksvriendelijkere pictogrammen en een modernere interface die overeenkomt met die van het infotainmentsysteem in de IONIQ 5. Bluelink biedt een verbeterde functionaliteit zodat Hyundai-rijders kunnen genieten van een naadloze ervaring tijdens het rijden of het opladen van hun elektrische Hyundai.

‘De verbetering is een belangrijke update van onze state-of-the-art Bluelink connected car services-technologie sinds deze voor het eerst in Europa werd gelanceerd in 2019. Bluelink biedt nu meer geavanceerde connectiviteit dan ooit tevoren’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Deze nieuwste verbetering volgt kort na het winnen van de iF Design Award. Dit toont nogmaals aan dat Hyundai-modellen regelmatig worden erkend vanwege hun toonaangevende connectiviteits- en veiligheidstechnologie en we zijn trots dat we daarmee vooroplopen.’

De verbeterde Bluelink-app is uitgerust met een vernieuwd en volledig aanpasbaar startscherm waarop de belangrijkste kenmerken worden weergegeven, evenals een afbeelding van het gekoppelde voertuig van de Hyundai-rijder. Bluelink-gebruikers hebben snel toegang tot veelgebruikte functies, zoals de voertuigstatus en het weer, die allemaal in een oogopslag te zien zijn. Bestuurders van een batterij-elektrische Hyundai kunnen bovendien de batterijstatus, de kilometerstand, het rijbereik en de instellingen voor regeneratief remmen checken.

Een andere nieuwe functie is de Vehicle Control-widget, waarmee gebruikers hun Hyundai op afstand kunnen vergrendelen of de klimaatregeling rechtstreeks vanaf het scherm van hun smartphone kunnen activeren. Berijders van een batterij-elektrische Hyundai die hun voertuig opladen via een laadpunt aan huis, kunnen Bluelink ook gebruiken om op afstand het opladen van hun Hyundai te plannen. Zo kunnen ze profiteren van daltarieven door bijvoorbeeld alleen ’s nachts te laden.

Biometrische identificatie maakt het mogelijk dat gebruikers kunnen inloggen in de app via gezichtsherkenning of hun vingerafdruk. Daarnaast blijven vertrouwde en succesvolle functies van de Bluelink-app gehandhaafd. Zoals Find My Car dat de locatie van het voertuig op de kaart in de smartphone-app weergeeft, zodat de auto op afstand kan worden gelokaliseerd. En het alarmbericht waarmee Bluelink de gebruiker via de app waarschuwt als hij of zij vergeten is de auto op slot te doen.

Met de functie Gebruikersprofiel kan de bestuurder maximaal twee hoofdaccounts en één gastaccount installeren en een profielfoto uploaden via de Bluelink-app. Het gebruikersprofiel slaat de infotainmentvoorkeuren van de gebruiker, zoals taal-, Bluetooth- en navigatie-instellingen, op in de cloud. Hierdoor kunnen bestuurders eenvoudig hun voorkeursinstellingen toepassen op verschillende Hyundai’s.

De verbeterde Bluelink-app, genaamd ‘Hyundai Bluelink Europe’, is voor Hyundai-klanten gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties