IONIQ geïnspireerd door meesterwerken Van Gogh

Hyundai heeft gisteren twee bijzondere auto’s aan het Van Gogh Museum in Amsterdam overhandigd. De volledig elektrisch aangedreven Hyundai IONIQ Electric en de hybrideversie Hyundai IONIQ Hybrid zijn voor de gelegenheid ontworpen in de geest van Vincent van Gogh’s iconische werken Zonnebloemen en Amandelbloesem.

Twee bijzondere aandachtstrekkers
‘De Hyundai IONIQ is een bijzondere auto. Het is de eerste auto ter wereld met keuze uit drie aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en – de volgend jaar te leveren – plug-in hybride. Wij zijn blij dat het Van Gogh Museum twee Hyundai’s IONIQ in gebruik neemt. Vincent van Gogh schilderde veel landschappen en natuur. Hyundai levert nu twee eco-vriendelijke auto’s die dankzij de uitdossing in Van Gogh’s Zonnebloemen en Amandelbloesem ook twee bijzondere aandachtstrekkers zijn’, aldus Jooyong Jung, President van Hyundai Motor Nederland.
 
Directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum over de samenwerking met Hyundai: ‘We delen een gemeenschappelijke passie voor de werken en het leven van ’s werelds beroemdste Nederlandse kunstenaar Van Gogh. Dat vormt een heel stevige basis. Daarbij hecht onze nieuwe partner net als wij groot belang aan duurzaamheid. We zijn erg blij met de twee Hyundai’s. Niet alleen omdat deze voertuigen naar de geest van de meesterwerken van Van Gogh zijn ontworpen, maar ook omdat de auto’s elektrisch worden aangedreven.’
 
Adriaan Dönszelmann, Zakelijk Directeur van het Van Gogh Museum: ‘Wij ervaren de groeiende belangstelling van de Koreaanse bezoeker als een groot goed. Dat wij in de eerste driekwart jaar van 2016 al meer dan 30.000 Koreaanse bezoekers hebben mogen ontvangen, terwijl dat in 2014 nog 8.000 Koreaanse bezoekers in totaal waren, is heel bijzonder. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij in samenwerking met Hyundai de Koreaanse bezoeker nu met drie belangrijke vertalingen nog beter kunnen verwelkomen.’
 
Hyundai IONIQ maakt elektrisch rijden bereikbaar
Hyundai maakt met de nieuwe Hyundai IONIQ elektrisch rijden in een zeer complete en modern gestileerde auto bereikbaar. De Hyundai IONIQ heeft een zeer lage of zelfs géén CO2-emissie. Sinds september 2016 staat de Hyundai IONIQ bij de Nederlandse Hyundai-dealer als hybrideversie. Deze Hyundai IONIQ Hybrid heeft een 1.6 benzinemotor met een vermogen van 77,2 kW (105 pk) en een 31,9 kW (43,5 pk) sterke elektromotor. Daarmee heeft deze auto een gecombineerd vermogen van 103,5 kW, ofwel 141 pk. De Hyundai IONIQ Electric is sinds kort leverbaar. Deze volledig elektrisch aangedreven auto heeft een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die de 88 kW (120 pk) sterke elektromotor aandrijft. De Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid verschijnt volgend jaar op de Nederlandse markt.
 
De gloednieuwe Hyundai IONIQ vormt een belangrijke mijlpaal in de duurzame strategie van Hyundai, waarbij de focus ligt op het bedenken én maken van nieuwe innovatieve technieken waar iedereen van kan profiteren.

Fotografie:
Jooyong Jung, President van Hyundai Motor Nederlands, overhandigt de sleutels van de twee speciale Hyundai’s IONIQ aan Adriaan Dönszelmann, Zakelijk Directeur van het Van Gogh Museum.

  • Hyundai levert Hyundai IONIQ Hybrid en Electric aan Van Gogh Museum
  • Driejarige overeenkomst Hyundai met wereldberoemd museum
  • Hyundai IONIQ in de geest van Van Gogh’s iconische werk Zonnebloemen en Amandelbloesem

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties