Tweede editie Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day

Hyundai en het Van Gogh Museum organiseren voor de tweede keer de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day, waarbij ouderen in verbinding worden gebracht met het werk en het leven van Vincent van Gogh. In deze editie, die samenvalt met de Nationale Ouderendag, worden bewoners van Brabantse zorginstellingen verrast met een workshop schilderen waarin het werk De aardappeleters van Van Gogh centraal staat.

Dat het kunnen genieten van kunst en cultuur niet vanzelfsprekend is, heeft iedereen het afgelopen jaar kunnen ervaren. Ook nu de musea weer open zijn, is het voor ouderen niet altijd mogelijk daar zelfstandig een bezoek aan te brengen. Om de kunst en de verhalen uit het Van Gogh Museum dichter bij ouderen te brengen, worden op de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day bij verschillende zorginstellingen in Noord-Brabant, de omgeving waar Vincent van Gogh lange tijd woonde en werkte, workshoppakketten afgeleverd.

De pakketten worden in elektrische auto’s van Hyundai bezorgd en bevatten schilderbenodigdheden en een instructievideo om een eigen versie van De aardappeleters (1885) te maken – het werk dat dit najaar in de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? van het Van Gogh Museum centraal staat.

Bekijk in deze video hoe de bewoners van BrabantZorg Nieuwenhagen in Den Bosch de pakketten in ontvangst nemen en aan de slag gaan met de workshop ‘Schilderen als Van Gogh’.

De schilderbenodigdheden voor de workshop worden aangeboden door Royal Talens, lid van de Van Gogh Museum Global Circle. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met BrabantZorg, partner van het Van Gogh Museum uit de sector zorg en welzijn. De workshopvideo ‘Schilder De aardappeleters’ is voor iedereen online beschikbaar.

Toegankelijkheid

Hyundai is sinds 2016 partner in mobiliteit van het Van Gogh Museum. Toegankelijkheid is voor beide partijen een belangrijke kernwaarde. Dankzij de steun van Hyundai ontwikkelt het Van Gogh Museum educatieve activiteiten voor kwetsbare ouderen. Naast deze activiteiten maakt Hyundai ook de Koreaanse vertaling van de multimediatour mogelijk, alsook de Koreaanse museumgids.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties