Hyundai groeit en opent wéér nieuwe fabriek

Met de opening van een nieuwe fabriek in Chongqing heeft Hyundai nu in totaal vijf productiefaciliteiten in China. De fabrieken hebben een gezamenlijke productiecapaciteit van 1,65 miljoen auto’s in de grootste afzetmarkt ter wereld. Hiermee verstevigt Hyundai zijn positie van top 5 wereldspeler binnen de automotive.

Foto: Hyundai Motor Company Vice Chairman Euisun Chung en burgemeester van Chongqing Zhang Guoqing bekijken een conceptauto tijdens de opening van de nieuwe fabriek.

De nieuwe fabriek heeft een productiecapaciteit van 300.000 auto’s. Met de industrie wil Hyundai zijn positie in het bloeiende zuidwest-China én het marktaandeel in het sterk groeiende SUV-segment verstevigen.

Vier nieuwe modellen per jaar
In de nieuwe fabriek worden tegen eind 2019 vier modellen geproduceerd, twee kleine sedans en twee compacte SUV’s. Het is de bedoeling om elk jaar drie of vier modellen te introduceren. Dat brengt het totale aantal in 2020 op veertien modellen, waaronder zeven SUV’s. Van de veertien modellen zijn er dan zes met een (semi-) elektrische aandrijflijn, waaronder de elektrische Yuedong sedan (eind 2017), gevolgd door de plug-in Sonata (eerste helft 2018).

Investering: 1 miljard dollar
De fabriek is tot stand gekomen door een samenwerking met lokale partner Beijing Automotive Industry Holding Co. Hyundai heeft samen met deze partij 1 miljard dollar geïnvesteerd in de fabriek. De productiefaciliteit heeft een vloeroppervlakte van 298.000 m2 en het totale terrein beslaat 2.03 miljoen m2.

Top 5 wereldwijd
Met de komst van de nieuwe fabriek en de verdere groei in China, versterkt Hyundai zijn positie in de top 5 automerken wereldwijd, tussen merken als Volkswagen, Toyota, General Motors en Renault-Nissan.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties