Hyundai en Vattenfall geven elektrisch rijden en laden een flinke impuls

Elektrisch rijden is geweldig! Immers, een elektrische auto is snel, efficiënt, comfortabel, geruisloos én – bovenal – stoot geen schadelijke stoffen uit. Maar hoe zit het met opladen van de batterij? Dat is soms nog een struikelblok vanwege de veronderstelde actieradiusangst of door de beperkte beschikbaarheid van een laadpunt in de buurt. Om dit te ondervangen zijn Hyundai en Vattenfall een samenwerking aangegaan. Wie een KONA Electric of IONIQ Electric koopt of leaset, kan nu bij de Hyundai-dealer een toekomstbestendig laadpunt met bijbehorende laadpas van Vattenfall aanschaffen. Het laadpunt – een compleet alles-in-1-pakket – wordt op locatie geïnstalleerd, waardoor niet alleen elektrisch rijden maar ook elektrisch laden van de auto zorgeloos verloopt.

Hyundai is een van de grootste automerken op het gebied van elektrisch rijden en heeft de ambitie om in 2025 het groenste automerk ter wereld te zijn. Elektrische mobiliteit is daarbij noodzakelijk. ‘Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een betrouwbare en professionele leverancier die meedenkt, een toekomstvisie heeft en bereid is mee te investeren in infrastructuur. Zo zijn wij bij Vattenfall uitgekomen’, zegt Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland. ‘Samen kunnen we de klanten die elektrisch gaan rijden volledig ontzorgen, zodat elektrisch rijden net zo simpel wordt als rijden met een benzine- en dieselauto.’

Toekomstbestendig

Hyundai biedt via Vattenfall louter toekomstbestendige 3-fase 32A-laadpunten aan die laadsnelheden tot 22 kW ondersteunen, zodat berijders het maximale kunnen halen uit hun KONA Electric of IONIQ Electric. Het laadpunt is ook geschikt voor nieuwe Hyundai-modellen die met nog hogere laadsnelheden zullen worden geleverd.

‘Wij merken bovendien dat een klant snel verdwaalt in de jungle van laadeenheden, installateurs en onvoorziene kosten’, vervolgt Hoekman. ‘Vattenfall levert duidelijkheid en service en denkt toekomstgericht.’

Hyundai biedt via Vattenfall een slim 22 kW laadpunt aan met “Dynamic Home Load Balancing”. Dit zorgt ervoor dat het elektriciteitsnetwerk van het woonhuis niet wordt overbelast en er geen (toekomstige) aanpassingen nodig zijn in de meterkast. Er zijn twee pakketten: Premium en Basis.

Bij het Premium-pakket wordt een laadpunt – aan de muur, of met standvoet – volledig geïnstalleerd, inclusief tot 10 meter graafwerk en herbestrating. Het laadpunt wordt geleverd met 5 jaar garantie, 5 jaar Smart-abonnement én roaming. Dat betekent: geen omkijken naar administratieve beslommeringen van de oplaadtransacties. De rekening wordt eenvoudig verrekend met de werkgever. Bovendien wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week hulp op afstand geboden. Het Premium-laadpakket kost € 1.759,-.

Het Basis-laadpakket bestaat uit een 3-fase 32A-laadpunt dat laadsnelheden tot 22 kW ondersteunt, een basisinstallatie en twee jaar garantie. Dit pakket is leverbaar vanaf € 959,- en € 7,- per maand voor het Smart-abonnement.

Kijk hier voor meer informatie over de laadpakketten.

Belangrijke partner fossielvrije toekomst

Pieter van Ommeren, directeur Vattenfall InCharge Nederland van energieleverancier Vattenfall: ‘Hyundai is voor ons een belangrijke partner richting een toekomst met fossielvrij vervoer. Door een partnerschap aan te gaan met een van de grootste leveranciers van elektrische voertuigen in Nederland, kunnen we samen werkelijk impact maken op de energietransitie. Het opladen van een elektrische auto via een laadpunt is niet alleen veiliger dan via een regulier stopcontact, maar ook sneller. Met de laadpas die Vattenfall meelevert kan de berijder van een elektrische Hyundai onderweg en thuis opladen. Wij hebben de ambitie om in 2020 zo’n duizend laadboxen te plaatsen voor Hyundai.’

Leidende rol energietransitie

Hyundai en Vattenfall willen een leidende rol spelen in de energie- en mobiliteitstransitie door niet alleen eigentijdse, efficiënte en betaalbare installaties te leveren, maar ook nieuwe diensten op te zetten op het gebied van slim laden, energie balanceren en te sturen op 100 % groene stroom. Hyundai en Vattenfall werken ook gezamenlijk aan een propositie om in de toekomst energie terug te leveren aan het netwerk.

Grote investering

Hyundai is een van de grootste en ook meest innovatieve automerken ter wereld. Het bedrijf heeft een duidelijke keuze gemaakt voor ecovriendelijke mobiliteit. Hyundai levert als enige autofabrikant ter wereld alle groene aandrijflijnen: batterij-elektrisch, waterstof-elektrisch, hybride, plug-in hybride en mild-hybride. Hyundai investeert de komende vijf jaar 87 miljard euro in nieuwe elektrische modellen en nieuwe mobiliteitsoplossingen.

Vattenfall InCharge

Vattenfall levert en ontwikkelt laadoplossingen voor elektrische auto’s. Samen met verscheidene partners heeft Vattenfall een van de grootste oplaadnetwerken in Europa gebouwd: InCharge. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk en zal naar meer markten worden uitgebreid. Vattenfall biedt simpele en slimme laadoplossingen voor eigenaren van een elektrische auto voor gemeenten en voor bedrijven die hun medewerkers, huurders en/of bezoekers de mogelijkheid willen bieden hun elektrische auto op te laden. In totaal heeft Vattenfall in Noord-Europa ruim 15.000 oplaadpunten.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties