Hyundai en Canoo ontwikkelen platform voor EV’s

Hyundai en Canoo, een bedrijf dat speciale elektrisch aangedreven voertuigen ontwikkelt en gevestigd is in Los Angeles (VS), gaan samen een platform ontwikkelen voor elektrische voertuigen (EV’s) op basis van Canoos eigen skateboardarchitectuur. Als onderdeel van deze samenwerking helpt Canoo Hyundai bij de ontwikkeling van een volledig schaalbaar, elektrisch aangedreven platform. Op basis daarvan wil Hyundai kostenefficiënt EV’s produceren – variërend van kleine personenauto’s tot speciale voertuigen – die voldoen aan de wensen van uiteenlopende gebruikers.

Canoo heeft een skateboardachtig platform ontwikkeld waarin alle essentiële componenten zijn geïntegreerd en die in het belang van de functionaliteit zo veel mogelijk functies vervult. Dankzij deze technische krachttoer is het platform kleiner en lichter dan gebruikelijk en bestaat het ook uit minder onderdelen. Daardoor is het mogelijk om meer interieurruimte te creëren en zijn de op dit platform gebaseerde EV’s kostenefficiënter te produceren. De architectuur van Canoo is toe te passen in elke carrosserievorm.

Hyundai verwacht dat een elektrisch platform op basis van Canoos schaalbare ‘skateboard’ de ontwikkeling van nieuwe EV’s makkelijker maakt. De kostenbesparing die dat oplevert, wordt doorgespeeld aan de consument. Hyundai denkt ook de productie van zijn EV’s te kunnen vereenvoudigen, waardoor het sneller en effectiever kan inspelen op de vraag uit de markt en de voorkeuren van de consument.

Met de samenwerking vult Hyundai zijn recente investeringsplannen voor 87 miljard dollar in de komende vijf jaar in. Als onderdeel daarvan is Hyundai Group van plan om tot 2025 zo’n 52 miljard dollar te investeren in nieuwe technologie en zo’n 25 miljard dollar in elektrificatie en mobiliteitstechnologie voor milieuvriendelijke voertuigen, die tegen 2025 goed moeten zijn voor 25 procent van de totale verkopen.

Hyundai maakte onlangs zijn plannen bekend om speciale EV’s te gaan ontwikkelen en presenteerde zijn eerste concept – als essentieel onderdeel van zijn smart mobility-strategie – in januari op de internationale Consumer Electronics Show in Las Vegas (VS).

‘We zijn onder de indruk van de snelheid en de efficiency waarmee Canoo zijn innovatieve EV-architectuur ontwikkelde. Daardoor is dit bedrijf een perfecte partner nu we ons ontwikkelen tot voorloper in de auto-industrie’, zegt Albert Biermann, Head of Research & Development van Hyundai Motor Group. ‘We werken samen met Canoo om een kosteneffectief concept voor een platform te ontwikkelen, dat klaar is voor autonoom rijden en geschikt is voor massaproductie.’

‘We hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van een vooruitstrevende EV en de samenwerking met een grote partner als Hyundai is een erkenning voor ons jonge bedrijf’, aldus Ulrich Kranz, topman van Canoo. ‘Het is een eer dat we Hyundai mogen helpen concepten te onderzoeken voor platforms voor de elektrische voertuigen van de toekomst.’

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties