Hyundai benadrukt leiderschap in brandstofceltechnologie tijdens SHIFT Mobility Convention en IFA 2020

Hyundai heeft zijn expertise op het gebied van innovatieve mobiliteitsoplossingen getoond tijdens de SHIFT Mobility Convention, onderdeel van de IFA 2020. IFA is de grootste beurs voor consumentenelektronica. Met verschillende activiteiten benadrukte Hyundai zijn prestaties op het gebied van brandstofcelmobiliteit, deelde het zijn inzichten over de rol van start-ups en OEM's bij het stimuleren van vooruitgang en legde het uit hoe Hyundai transformeert van autofabrikant naar slimme mobiliteitsdienstverlener waarbij het nieuwe technologieën ontwikkelt en infrastructuur- en serviceoplossingen.

De SHIFT Mobility Convention op IFA 2020 vond dit jaar plaats in een ‘hybride digitaal-live’-format. Behalve een fysieke tentoonstelling en live activiteiten in Berlijn, zoals de IFA Global Press Conference, maakte een uitgebreide digitale sessie deelname op afstand mogelijk.

‘We zijn bijzonder tevreden met de resultaten van onze activiteiten op de SHIFT Mobility Convention in combinatie met de IFA dit jaar’, zegt Andreas Christoph-Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Hyundai heeft de kans aangegrepen om zijn communicatieaanpak verder te digitaliseren en zo een breder en interactief publiek te bereiken. In de toekomst blijven we nieuwe communicatieplatforms gebruiken.’

‘De SHIFT Mobility Convention op IFA was het ideale platform om ons leiderschap op het gebied van technologische innovatie te presenteren en te demonstreren’, zegt Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Onze bedrijfsfilosofie is om uitdagingen niet zozeer te beschouwen als verstoringen van onze bestaande activiteiten, maar juist als katalysator om nieuwe zakelijke kansen te versnellen. Het zijn mogelijkheden om de klantgerichte mobiliteit die de industrie naar een nieuwe toekomst leidt, verder te ontwikkelen.’

Paneldiscussie: waterstof als ‘brandstof’ voor de toekomst

De activiteiten van Hyundai op SHIFT/IFA begonnen met een virtuele paneldiscussie met als titel ‘Fueling the Future: Paving the Way to a Hydrogen Society’. Daarin besprak een groep vertegenwoordigers van Hyundai – samen met externe waterstofexperts – het potentieel van brandstofceltechnologie als een emissievrije mobiliteitsoplossing. Ook werd besproken hoe brandstofceltechnologie werkt en hoe belangrijk de rol van duurzame toeleveringsketens is voor de productie van waterstof. Zaken die essentieel zijn voor het verlagen van koolstofemissies. Het belang van het ontwikkelen van oplossingen die zowel ecologisch als economisch duurzaam zijn, is groot. De panelleden waren:

  • Albert Biermann, President en Head of R&D Division, Hyundai Motor Group
  • Dr. ing. Sae Hoon Kim, Senior Vice President & Head of Fuel Cell Center, Hyundai Motor Group
  • Mark Freymüller, CEO, Hyundai Hydrogen Mobility AG
  • Jorgo Chatzimarkakis, Secretary General, Hydrogen Europe en voormalig lid Europees Parlement
  • Stefan Linder, Head of Innovation & Technology, Alpiq
  • Dr. Marcus Guzmann, Chief Sales Officer, Hydrogenious LOHC Technologies

Albert Biermann, President en Head of R&D Division bij Hyundai Motor Group, opende de paneldiscussie en presenteerde Hyundai's visie op hoe verschillende soorten emissievrije mobiliteit – van batterij-elektrische voertuigen tot brandstofceloplossingen – elkaar aanvullen in plaats van beconcurreren. Van belang is op welke sectoren de verschillende oplossingen worden gericht. BEV's zijn bijvoorbeeld een optimale oplossing voor personenvervoer en woon-werkverkeer. FCEV's vormen met hun korte tanktijd en grote actieradius een aanzienlijk potentieel voor het vrachtvervoer en de commerciële scheepvaart.

Dr. ing. Sae Hoon Kim, Senior Vice President & Head of Fuel Cell Center bij Hyundai Motor Group, en de Zwitser Bertrand Piccard, pionier, milieubeschermer en Hyundai-merkambassadeur, gaven vervolgens extra inzicht in waterstoftechnologie. Dr. Kim schetste de ‘Fuel Cell Vision 2030’ van Hyundai en gaf een overzicht van hoe brandstofceltechnologie werkt. Piccard benadrukte het belang van het overbruggen van de kloof tussen economie en ecologie. Als medeoprichter en initiatiefnemer van de Solar Impulse Foundation stimuleert hij innovatie door economisch haalbare bedrijfsoplossingen te ontwikkelen die milieuproblemen kunnen oplossen.

Mark Freymüller, CEO van Hyundai Hydrogen Mobility AG, was betrokken bij een unieke businesscase in Zwitserland om een infrastructuur voor het tanken van waterstof op te zetten en tegelijkertijd brandstofcelvoertuigen op de weg te zetten met behulp van zware vrachtwagens met brandstofcel. Hyundai Hydrogen Mobility leaset de waterstoftrucks H2 Xcient aan transport- en logistieke bedrijven. Elke waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen zorgt voor een reductie van ongeveer 65 ton CO2 per jaar. Het doel is om tegen 2025 zo’n 1.600 van dergelijke milieuvriendelijke vrachtwagens op de weg te hebben. De eerste 50 exemplaren van de H2 Xcient worden nog in 2020 uitgeleverd aan Zwitserland.

Stefan Linder, Head of Innovation & Technology bij Alpiq, sprak over het belang van het gebruik van hernieuwbare waterstof voor een werkelijk emissievrije toeleveringsketen en het potentieel van waterstof als opslagmedium voor hernieuwbare energie.

Dr. Marcus Guzmann, Chief Sales Officer bij Hydrogenious LOHC Technologies, deelde zijn visie op de uitdagingen van het transporteren en opslaan van waterstof en hoe bedrijven zoals Hydrogenious werken aan het vinden van oplossingen met behulp van Liquid Organic Hydrogen Carriers.

Jorgo Chatzimarkakis, secretaris-generaal van Hydrogen Europe, deelde de doelstellingen en visies van de EU voor het bevorderen van waterstofmobiliteit in Europa, met name met betrekking tot het ontwikkelen van een schone infrastructuur voor het tanken van waterstof en economisch levensvatbare gebruiksscenario's, inclusief het gebruik van brandstofcelwagens voor commercieel transport.

Hyundai tijdens IFA Global Press Conference: slimme mobiliteitsoplossingen voor vandaag en morgen

Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe, nam namens Hyundai deel aan de IFA Global Press Conference. Cole gaf inzicht in de toekomststrategie en elektrificatiestrategie van Hyundai. Hyundai transformeert van een conventionele autofabrikant naar een leverancier van allesomvattende, slimme mobiliteitsoplossingen. Cole gaf inzicht in de vooruitgang van Hyundai bij het ontwikkelen van niet alleen nieuwe technologieën, maar ook infrastructuur- en serviceoplossingen.

Hyundai investeert volop in zijn elektrificatiestrategie en eco-mobiliteit. Het is van plan de komende vijf jaar meer dan 40 miljard euro te investeren in toekomstige mobiliteit en tegen 2030 nog eens 6,7 miljard euro in brandstofceltechnologie. Cole: ‘We willen een leider zijn in brandstofceltechnologie, dus we versnellen onze ontwikkeling om een waterstofmaatschappij te ondersteunen. Ons plan is om tegen 2030 jaarlijks 700.000 brandstofcelsystemen te produceren.’

IONIQ, een nieuw submerk

Een cruciale rol bij het versnellen van Hyundai's plan om de wereldwijde EV-markt te leiden, speelt het nieuwe submerk IONIQ. Cole gaf tijdens de persconferentie informatie over de geschiedenis van de naam IONIQ en het originele model IONIQ – de eerste auto die beschikbaar was met drie alternatieve aandrijflijnen – tot ‘Project IONIQ’, waaruit innovaties als draagbare exoskeletten en de Hyundai Scooter zijn voortgekomen. IONIQ wordt in de toekomst een apart submerk voor elektrisch aangedreven modellen, waarmee Hyundai inspeelt op de sterk groeiende markt van elektrische auto’s.

Cole besprak ook de strategie van Hyundai in Europa en wat klanten in de toekomst van Hyundai kunnen verwachten: ‘Onze missie is om de beleving in de auto opnieuw te definiëren. We willen ons richten op het idee om een connected, gepersonaliseerde omgeving in de auto te creëren.’

Topman van CRADLE Berlin deelt innovatiestrategie van Hyundai

Edvin Eriksen, topman van Hyundai CRADLE Berlin, deelde tot slot inzichten over de innovatiestrategie van Hyundai, inclusief hoe start-ups en OEM's kunnen samenwerken met stedelijke en mobiliteitsplanners om innovatie te bevorderen. De sessie ‘Co-Innovation and Integration – New Synergies and Global Perspectives on the Mobility Market’ ging dieper in op hoe interdisciplinaire samenwerking nodig is voor geheel nieuwe oplossingen.

CRADLE is de start-up incubator van Hyundai. Door samen te werken met onder meer veelbelovende start-ups, creatieve bedrijven en investeerders via CRADLE, verzekert Hyundai zijn positie als koploper van toekomstige mobiliteitstechnologie, terwijl het tegelijkertijd innovators aanmoedigt om risico's te nemen en de oplossingen van morgen na te streven.

Eriksen sprak onder meer over hoe alle organisaties een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsoplossingen. Start-ups door nieuwe ideeën te bedenken, OEM's door de productie op te schalen en de kosten te verlagen en stedenbouwkundigen en infrastructuuraanbieders die de bredere acceptatie van eco-mobiliteitsoplossingen kunnen ondersteunen door te zorgen voor voldoende laad- en tankinfrastructuur om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties