Eerste specificaties nieuwe Hyundai Tucson Plug-in Hybrid.

Hyundai maakt nu de eerste specificaties bekend van de volledig nieuwe Tucson Plug-in Hybrid, die in het voorjaar van 2021 op de markt zal komen in Europa. Deze aandrijflijn biedt een elektrische actieradius tot aan 50 km (WLTP, voorlopige waarde*) , een van de grootste in dit segment. De 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor krijgt ondersteuning van een krachtige elektromotor, die beide zijn gekoppeld aan een 6-traps automaat.

‘De plug-in hybride-aandrijflijn is een nieuwe mijlpaal in het gamma van de Tucson’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Nu is te kiezen uit aandrijving met benzinemotoren, een mild hybrid, volledige hybrid en nu dus ook een plug-in hybride die uitblinkt door de bijzonder grote puur elektrische range. Het is opnieuw een bewijs van Hyundai’s focus op elektrische mobiliteit.’

Toonbeeld van prestaties en efficiency

De volledig nieuwe Tucson Plug-in Hybrid heeft de derde generatie van de beproefde 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor als basis, die assistentie krijgt van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-polymeer batterij. Samen leveren de krachtbronnen een vermogen van 194,5 (265 pk) en 350 Nm aan maximumkoppel. De automatische transmissie (6AT) en de standaard vierwielaandrijving garanderen een soepele vermogensafgifte en sublieme tractie.

De nieuwe Tucson Plug-in Hybrid is uitgerust een Active Air Flap die de luchtstroom door de grille regelt aan de hand van diverse parameters, zoals de temperatuur van de motorkoelvloeistof en de rijsnelheid. Deze functie minimaliseert de luchtweerstand en maximaliseert de brandstofefficiency.

Plug-in hybride-systeem koppelt lage emissies aan onvervalst rijplezier

Net zoals bij alle hybride-auto’s rijdt ook de Hyundai Tucson Plug-in Hybrid bij lage snelheden alleen met de elektromotor. Het is ook mogelijk enkel puur elektrisch te rijden door de betreffende rijmodus te kiezen over een afstand tot aan 50 kilometer (WLTP, voorlopige waarde*). De Tucson Plug-in Hybrid is voorzien van een 7,2 kW lader waarmee hij is op te laden aan openbare laadstations en een wallbox thuis.

Behoud grote interieurruimte door slimme plaatsing batterij

Dankzij een slim geplaatste batterij in de bodemplaat biedt de Tucson Plug-in Hybrid een ruim interieur. De inzittenden achterin hebben een royale beenruimte van 955 mm. De bagageruimte van de nieuwe Tucson Plug-in Hybrid is zelfs nog groter dan die van de vorige generatie Tucson met 558 liter (+9 procent). Bij een neergeklapte achterbank neemt het volume toe naar 1.737 liter (+15 procent).

Klaar voor diverse soorten wegen, verhard en onverhard

De standaard vierwielaandrijving (4WD) is uitgerust met Hyundai HTRAC-technologie en een Terrain Mode-keuzeschakelaar. HTRAC is in staat om de aandrijfkracht te verdelen tussen de voor- en achterwielen afhankelijk van de grip en de rijomstandigheden. Met Terrain Mode kan de bestuurder zelf kracht, koppel en remwerking aanpassen op de wegcondities.

Nieuwe Tucson vooruitstrevend met technologie en design

Net als de andere motorisatievarianten van de nieuwe Tucson blinkt ook de nieuwe Plug-in Hybrid uit door zijn progressieve design met scherpe lijnen, hoeken en vormen. Onderdeel daarvan zijn de kenmerkende Parametric Hidden Lights. De sterk op de mens gerichte technologie resulteert in een intuïtieve gebruikerservaring met onder meer een 10,25-inch digitaal instrumentarium en een 10,25-inch display met Hyundai Bluelink-connectiviteitsdiensten. Bluelink-gebruikers kunnen ook de laadstatus van de batterij checken en het laden managen via de Bluelink-app.

De nieuwe Tucson is ook een van de veiligste auto’s op de markt, met een uitgebreide reeks bestuurdersassistentiesystemen en veiligheidsvoorzieningen. Zoals Remote Smart Parking Assist (RSPA), waarmee de auto zelfstandig kan parkeren in moeilijke bereikbare parkeerplekken. Highway Driving Assist (HDA) houdt de auto binnen de lijnen van de rijstrook en past indien nodig de snelheid aan aan de maximaal toegestane snelheid en op naderende bochten op basis van data in het navigatiesysteem. Alleen op de Tucson Plug-in Hybrid is ook Parking Collision-avoidance Assist beschikbaar. Dit systeem signaleert obstakels bij achteruit inparkeren en waarschuwt de bestuurder daarvoor niet alleen met een hoorbaar en visueel signaal, het remt indien nodig de auto ook automatisch.

De volledig nieuwe Hyundai Tucson Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf voorjaar 2021.

* Definitieve homologatiecijfers bekend bij start verkoop.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties