Vernieuwde Hyundai i30: slanker, veiliger en efficiënter; ook 48-volt Mild-Hybrid-varianten leverbaar voor nog lager verbruik

Hyundai maakt steeds meer details bekend van de vernieuwde Hyundai i30. De i30 krijgt een nieuw design, geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen en er komen 48-volt Mild-Hybrid-varianten voor een nog lager verbruik.

Hyundai vernieuwt ook de N Line-uitvoering voor de i30. Voor het eerst is deze sportieve uitvoering vanaf de zomer van 2020 ook beschikbaar op de i30 Wagon. Behalve de i30 5-deurs is ook de i30 Fastback weer leverbaar in N Line-uitvoering, die is geïnspireerd op de Hyundai i30 N.

‘In het C-segment is veel vraag naar veilige en betrouwbare auto’s met state-of-the-art connectiviteit, efficiënte aandrijflijnen en die er ook heel goed uitzien’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. ‘De vernieuwde i30 voldoet aan de wensen van onze klanten, terwijl hij nog altijd gunstig geprijsd is. De auto spreekt een breed publiek aan.’

Modern design carrosserie

De carrosserie van de vernieuwde i30 oogt brutaal en slank en daarmee is hij bijzonder aantrekkelijk. De voorzijde is voorzien van een opvallend 3D-patroon. Met de bredere grille ziet de vernieuwde i30 er modern, laag en breed uit. Nieuwe, slanke koplampen met optionele MFR LED-technologie en nieuwe V-vormige LED-dagrijverlichting (DRL) completeren het moderne front.
De achterzijde van de i30 5-deurs is voorzien van een nieuwe achterbumper met een aerodynamischer vormgeving. De LED-verlichting aan de achterzijde is eveneens V-vormig, voor symmetrie met de voorzijde. De vernieuwde i30 is leverbaar met nieuw ontworpen gepolijste 16- en 17-inch velgen die het zijaanzicht van de auto verder verfraaien.

N Line-uitvoering nu voor alle carrosserievarianten

De dynamische, op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line is ingrijpend aangepast en nu voor het eerst behalve voor de i30 5-deurs en Fastback ook voor de vernieuwde i30 Wagon leverbaar. De vernieuwde i30 in N Line-uitvoering ziet er nu nog sportiever uit. Niet alleen is de centrale grille van de N Line-uitvoering verbreed, het gehele front – inclusief de nieuwe koplampen – heeft een specifiek design gekregen, dat mede op de vormgeving van straaljagers is geënt. De voorbumper met de eveneens vergrote centrale ondergrille geeft de N Line-uitvoering een stoer en zeer sportief accent. De openingen aan de zijkant zijn voorzien van lamellen die de aerodynamica optimaliseren.

De compleet nieuw vormgegeven achterbumper accentueert het dynamische karakter van de N Line-uitvoering. De brede diffuser is een sportief detail en maakt de auto optisch breder en nog indrukwekkender. De mistachterlichten hebben een andere plek gekregen en brengen het zwaartepunt optisch dichter bij de grond.

De vernieuwde i30 in N Line is er met nieuwe 17- en 18-inch velgen van een nieuw design, die de auto een opwindende en snelle uitstraling geven – zelfs als de i30 N Line stilstaat. De vernieuwde i30 5-deurs N Line en i30 Fastback N Line zijn voorzien van een aangepast onderstel en dito besturing in combinatie met de 1.5 T-GDi benzinemotor met 118 kW (160 pk) of de 1.6 dieselmotor met 100 kW (136 pk) voor een nog dynamischer karakter.

De nieuwe Hyundai i30 N Line

Drie nieuwe carrosseriekleuren

De vernieuwde i30 is leverbaar in drie nieuwe carrosseriekleuren:

 • Dark Knight
 • Silky Bronze
 • Sunset Red

Daarnaast zijn ook de zes al bekende carrosseriekleuren leverbaar:

 • Polar White
 • Phantom Black
 • Engine Red
 • Stellar Blue
 • Platinum Silver
 • Olivine Grey

Verfijnd design interieur

Het interieurdesign van de vernieuwde i30 is geüpdatet met onder meer verfijnde en modern vormgegeven ventilatieopeningen. Er zijn ook drie nieuwe afwerkingskleuren toegevoegd aan de keuzeopties:

 • Pewter Gray
 • Ebony Brown
 • Charcoal Gray
 • Black

De zitplaatsen zijn naar keuze bekleed met stof, leder of een combinatie van beide. Er zijn in totaal acht keuzemogelijkheden.

Connectiviteitsvoorzieningen

De Hyundai i30 biedt state-of-the-art connectiviteit. Een nieuw 7-inch digitaal cluster en een nieuwe 10,25-inch touchscreen voor navigatie bieden een moderne en individuele gebruikservaring. Het systeem is compatible met Android Auto en Apple CarPlay. Vanaf de zomer van 2020 is het mogelijk de smartphone draadloos te koppelen met de vernieuwde Hyundai i30. Daarmee is de smartphone ook draadloos op te laden.

De nieuwe Hyundai i30 Fastback N Line

Bluelink Connected Car Services

Voor het eerst is de Hyundai i30 voorzien van Hyundai Bluelink, dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de bijbehorende Bluelink smartphone-app. Kopers die voor navigatie kiezen, profiteren kosteloos van een vijfjarig abonnement op LIVE Services, met functies als:

 • realtime informatie over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan), parkeerruimte langs de openbare weg en in parkeergarages en op parkeerterreinen, Hyundai-dealervestigingen in de omgeving, beschikbare tankstations in de buurt en live POI Search
 • Online (cloud-based) spraakherkenning
 • Hyundai Bluelink App met:
  • eenvoudig de auto terugvinden in een onbekende omgeving met de Find my Car-functie
  • op afstand de portieren vergrendelen en ontgrendelen
  • zoekfunctie voor points of interest (POI) en mogelijkheid om resultaten naar navigatiesysteem in de auto te sturen
  • pushbericht van voertuigalarm
  • statusrapport van voertuig opvragen en rij-informatie ontvangen

Veiligheidsvoorzieningen die het vertrouwen meer dan waard zijn

De vernieuwde Hyundai i30 is uitgerust met het uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense. Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i30 in het midden van de rijstrook te houden. Rear Collision-avoidance Assist (RCA) activeert de remmen om een aanrijding te helpen voorkomen bij achteruit rijden. Ook nieuw in de vernieuwde i30 is Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), dat waarschuwt als de voorligger wegrijdt en de i30-bestuurder niet tijdig reageert, bijvoorbeeld in files of wachtend voor een verkeerslicht. Blind Spot Detection (BSD) waarschuwt de bestuurder als een voertuig zich in de dodehoek bevindt en kan nu met Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) op de motor afremmen om een aanrijding te voorkomen. Verder herkent de verbeterde Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers en fietsers. Net als voorheen is de Hyundai i30 voorzien van Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) en Lane Keeping Assist (LKA).

Hyundai SmartSense-veiligheidsvoorzieningen:

 • Lane Following Assist (LFA) (nieuw)
 • Rear Collision-avoidance Assist (RCA) (nieuw)
 • Leading vehicle Departure Alert (LVDA) (nieuw)
 • Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) (nieuw)
 • Front Collision-Avoidance Assist (FCA) met herkenning van voetgangers en fietsers
 • Driver Attention Warning (DAW)
 • High Beam Assist (HBA)
 • Intelligent Speed Limit Warning (ISLW)
 • Lane Keeping Assist (LKA)

Ook eCall is nieuw voor de vernieuwde Hyundai i30: eCall legt automatisch contact met hulpdiensten zodra de airbagsensors worden geactiveerd.

Alle nieuwe voorzieningen zijn ontworpen om de auto’s van Hyundai veiliger te maken, zodat ze het vertrouwen van de klant verdienen en waarmaken. Voor nog meer gemoedsrust wordt de vernieuwde Hyundai i30 geleverd met vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking.

De nieuwe Hyundai i30 Wagon N Line

Prestaties en progressie: aandrijflijnen

Hyundai biedt voor de i30 een uitgebreid gamma aandrijflijnen aan, waarmee de klant een grote keuzevrijheid heeft. Als eerste is er de nieuwe 1.5-liter benzinemotor met Dual Port Injection van 81 kW (110 pk), gecombineerd met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De 1.0-liter T-GDI-benzinemotor met 88 kW (120 pk) is leverbaar met een nieuwe zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT) én de reeds bekende handgeschakelde zesversnellingsbak. Nieuw is dat de 1.0 T-GDI optioneel is te combineren met 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. Deze aandrijflijn is voor het eerst ook leverbaar met een Intelligent Manual Transmission (iMT), een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak die ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat voor extra brandstofbesparing. Dat is afhankelijk van de rijomstandigheden stationair lopen of een tijdelijke uitschakeling van de motor. Voor wie een automatische transmissie prefereert, is de optie van de 48-volt Mild Hybrid er ook met de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT).

De 1.6-liter dieselmotor met 85 kW (115 pk) is er naar keuze met handgeschakelde zesversnellingsbak en met zeventrapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT). De 1.6-liter dieselmotor met 100 kW (136 pk) is nu standaard voorzien van het 48-volt Mild-Hybrid-systeem. Deze motor is te combineren met de handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak en de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

De top van het motorengamma is de nieuwe 1,5-liter T-GDI-benzinemotor met 118 kW (160 pk), die ook standaard is voorzien van het 48-volt Mild-Hybrid-systeem. Ook deze aandrijflijn is te combineren met de handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak en de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT).

Klik hier voor een overzicht van de technische gegevens.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties