Nieuwe waterstofauto Hyundai debuteert op CES 2018

  • Hyundai onthult op CES de nieuwe generatie waterstofauto en geeft auto dan ook een naam
  • Fuel Cell Electric Vehicle krijgt laatste snufjes op het gebied van autonoom rijden
  • Opvolger van Hyundai ix35 FCEV is lichter, efficiënter en krachtiger
  • Persconferentie live te volgen via livestream

Hyundai toont op de Consumers Electronics Show (CES 2018, 9-12 januari in Las Vegas) de nieuwe generatie waterstof aangedreven Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Hyundai lanceerde in 2013 als eerste autofabrikant ter wereld de Hyundai ix35 FCEV. Dit is een elektrische auto met een brandstofcel die rijdt op waterstof. Deze volledig emissievrije innovatieve Hyundai heeft nu een opvolger die 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger is dan de huidige Hyundai ix35 FCEV. Ook wordt deze nieuwe waterstofauto uitgerust met de laatste generatie van het spraakmakende Advanced Driver Assistance System (ADAS) waarmee autonome rijfuncties verder worden vergroot.

Hyundai toont met de lancering van deze nieuwe generatie auto met een brandstofcel aan dat Hyundai serieus het voortouw wil nemen op het gebied van emissievrije mobiliteit. Hyundai heeft zich tot doel gesteld om het groenste automerk van de wereld te zijn in 2021. Om dit doel te kunnen realiseren heeft de autofabrikant aangekondigd om vóór 2020 14 nieuwe eco-vriendelijke voertuigen te introduceren. Het gaat hierbij om vijf hybridemodellen, vier plug-in-hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en deze nieuwe auto met een brandstofcel. Ook de Hyundai IONIQ Electric, Hybrid en Plug-in Hybrid én de reeds aangekondigde KONA Electric (die na de zomer 2018 in Nederland arriveert) maken deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

Waterstofauto krijgt een naam op CES 2018
Tijdens de CES 2018 geeft Hyundai de nieuwe waterstofauto niet alleen een naam, maar zal het ook diverse andere spraakmakende technologieën presenteren. Zoals de Intelligent Personal Cockpit, een cockpit die is voorzien van diverse sensoren die reageren op stem en handsignalen. Hierdoor wordt het bedienen van deze waterstofauto nog gemakkelijker.

Meer informatie over de nieuwe nog naamloze Hyundai FCEV en over de ontwikkelingen die Hyundai samen met Aurora toont op het gebied van autonoom rijden wordt bekendgemaakt op de persconferentie voorafgaande aan de CES 2018 op maandag 8 januari in het Mandelay Bay hotel in Las Vegas. Deze bijeenkomst kan via de volgende link live worden gevolgd: https://youtu.be/dbiFJP1eD18.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties