Nieuwe Chief Design voor Hyundai Motor Europe

Hyundai Design Center Europe heeft een nieuwe Chief Design. Met ingang van 1 juni staat Eduardo Ramírez aan het roer van het Hyundai Design Center Europe, de alom gerespecteerde designafdeling van Hyundai in Europa.

Eduardo Ramírez is al geruime tijd werkzaam bij Hyundai Design Center Europe en gaat daar nu leiding aan geven. Hij krijgt als opdracht de concurrentiekracht van Hyundai op het gebied van design in de snel veranderende mondiale auto-industrie te versterken om ‘klantgerichte design-innovatie’ en een unieke klantervaring te bieden die Hyundai onderscheidt.

Na zijn afstuderen aan de Coventry University en het Royal College of Art begon Eduardo Ramírez zijn carrière als exterieurontwerper bij Audi. Later trad hij in dienst bij General Motors. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Hyundai Design Center Europe en was hij verantwoordelijk voor het design van diverse belangrijke Hyundai’s voor met name de Europese markt, waaronder de i10, KONA, BAYON en SANTA FE.

Eduardo Ramírez: ‘Ik geloof in de kracht van design om ons de weg te wijzen en ben vastbesloten onze ontwerpers te inspireren en in staat te stellen moedig te denken en juist te anticiperen op de emoties van onze klanten in de toekomst.’

Executive Vice President en Hoofd van Hyundai Genesis Global Design SangYup Lee kijkt ernaar uit getuige te zijn van een nog krachtiger Hyundai Design Center Europe onder leiding van Eduardo Ramírez. ‘Hij begrijpt de designrichting van Hyundai waarbij de waarden van de klant voorop staan en daarom past deze functie hem perfect. Hij is degene die, met inachtneming van het erfgoed van Hyundai, voor designs kan zorgen die voldoen aan de levensstijl van verschillende soorten klanten.’

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties