#NextAwaits KONA Hybrid Project belicht tweeledige karakter nieuwe Hyundai KONA Hybrid

Met de introductie van de nieuwe KONA Hybrid breidt Hyundai zijn populaire KONA-familie verder uit. Om de introductie extra luister bij te zetten, werkte Hyundai samen met de Oostenrijkse kunstenares Birgit Palma. Zij maakte een serie innovatieve ‘double exposure’-foto’s van de nieuwe hybride-SUV tijdens de speciale introductieworkshop #NextAwaits KONA Hybrid Project in Hamburg, Duitsland. Daarbij waren belangrijke creatieve influencers uit heel Europa aanwezig.

De efficiënte hybride-aandrijflijn van de nieuwe Hyundai KONA Hybrid combineert een benzinemotor met een elektromotor. Omdat deze bijzondere aandrijflijn voor medeweggebruikers niet is te zien, besloot Hyundai samen te werken met Birgit Palma. Zij maakte een serie opvallende foto’s die de twee samenwerkende aandrijftechnieken fraai zichtbaar maken en het stijlvolle design van de compacte SUV belichten.

Birgit Palma is gespecialiseerd in illustratie en letters. In veel van haar projecten gebruikt ze de zogenoemde ‘double exposure’-techniek, waarmee ze in de voorhoede van moderne kunst en design staat. ‘Double exposure’ houdt in dat twee beelden worden samengevoegd om een nieuw perspectief te bieden en een verhaal te vertellen dat niet met een enkel beeld is weer te geven. Dat maakt dit een ideaal artistiek medium om de vooruitstrevende benadering van de aandrijftechniek in de nieuwe KONA Hybrid te illustreren.

‘Het is fantastisch dat Hyundai me heeft gevraagd bij te dragen aan dit project voor de introductie van de KONA Hybrid’, zegt Birgit Palma. ‘Ik besloot de “double exposure”-techniek te gebruiken omdat die nieuw is voor autofotografie. Daarmee heb ik de verdiensten van de techniek voor de schone mobiliteit in de fraaie en veelzijdige Hyundai KONA gevisualiseerd.’

De Hyundai KONA Hybrid combineert de voordelen van een zuinige benzinemotor met de trekkracht van een elektromotor. Standaard is de compacte SUV voorzien van een automatische transmissie. Anders dan bij een plug-in hybrideauto is het niet nodig de KONA Hybrid op te laden. De accu laadt automatisch op door de energie die tijdens uitrollen en remmen wordt opgewekt. De nadruk bij de KONA Hybrid ligt dan ook niet op het volledig elektrisch afleggen van grote afstanden, maar op een zo laag mogelijk benzineverbruik.

Sinds de introductie van de KONA in 2017 heeft Hyundai al bijna 120.000 exemplaren verkocht in Europa. De nieuwe KONA Hybrid biedt behalve een efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijn en een fraaie, moderne vormgeving ook technologische vernieuwingen als geavanceerde Bluelink®-connectiviteitsvoorzieningen, actieve SmartSense™ veiligheids- en rijassistentiesystemen en de modernste infotainmentvoorzieningen.

‘Met de nieuwe KONA Hybrid biedt Hyundai zijn Europese klanten nog meer milieuvriendelijke keuze en verstevigt het zijn leidende positie op het gebied van de mobiliteit van de toekomst’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice-President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. ‘Birgit Palma’s innovatieve, creatieve benadering maakt haar tot de logische keuze voor ons #NextAwaits KONA Hybrid Project waarmee we ons nieuwste, milieuvriendelijke SUV-model presenteren; de KONA Hybrid met een geëlektrificeerde hybride-aandrijftechniek verpakt in een elegant design.’

Over Birgit Palma

De Oostenrijkse Birgit Palma is een multidisciplinair illustrator en letterkunstenaar. Ze beschrijft haar kunst als ‘de optimale balans van moderne avant-garde en illustratie’ en haar werk omvat surrealistische en abstracte geometrische thema’s. Palma woont en werkt momenteel in Barcelona, Spanje.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties