Met Hyundai onbemand de lucht in: Hyundai en Top Flight brengen mobiliteit naar hoog niveau

Hyundai zoekt het hogerop en werkt aan duurzame mobiliteit in de lucht. Om onbemand transport door de lucht mogelijk te maken, werkt Hyundai samen met Top Flight Technologies, een Amerikaanse startup gespecialiseerd in hybride-elektrische aandrijving voor UAV’s, in de volksmond drones genoemd. De samenwerking past bij Hyundai’s streven om een leidende positie te hebben op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Hyundai onderzoekt samen met Top Flight de mogelijkheden om zakelijk gebruik van drones te stimuleren. De samenwerking omvat ook het ontwikkelen van nieuwe gebruiksmogelijkheden van drones, waarbij wordt gebruikgemaakt van Top Flights gepatenteerde hybride-elektrische aandrijving. Drones kunnen worden ingezet voor onbemand goederentransport en onbemande vluchten voor toezicht en inspectie vanuit de lucht van bijvoorbeeld industriële locaties. Hyundai wil zijn bestaande activiteiten uitbreiden met drones en de daarbij behorende technologie – zoals verfijnde navigatietechnologie (high-definition (HD) mapping) en managementdiensten voor bedrijven (operations & management, O&M).

‘Behalve dat Top Flight werkt aan een groter bereik voor drones met vier rotors, ontwikkelt het ook de technologie die nieuwe logistieke mogelijkheden biedt voor onbemand transport door de lucht en voor digitale cartografie en navigatie. Dat kan ook heel nuttig zijn voor toekomstige projecten van Hyundai’, aldus John Suh, Vice President van Hyundai CRADLE van Hyundai Motor Company. ‘Hyundai investeert in nieuwe bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen die passen bij Hyundai’s toekomststrategie.’

Het hybride-elektrische aandrijfsysteem dat Top Flight heeft ontwikkeld, is belangrijk voor de toekomstplannen van Hyundai voor onbemand goederenvervoer door de lucht. Het maakt langere vluchten en zwaardere ladingen mogelijk. Drones met Top Flights Micro Generator Hybrid Power System kunnen tot wel twee uur in de lucht blijven terwijl ze een lading van vier kilogram vervoeren. Top Flight biedt meerdere schaalbare toepassingen, zoals het ‘3D Real-time Simulation Environment & Fleet Management System’, dat tools voor flexibele productontwikkeling biedt, en de ‘Remote Location Operation Console’, waarmee tegelijkertijd meerdere drones zijn aan te sturen.

‘De investering van Hyundai in Top Flight onderstreept de toewijding van de autofabrikant aan autonome mobiliteit en mobiliteitsoplossingen – zowel op de weg als in de lucht’, zegt Long Phan, CEO van Top Flight Technologies. ‘Hyundai’s expertise op het gebied van automatisering en productie is van wereldklasse. We zijn ervan overtuigd dat Hyundai ons kan helpen de productie en toepassing van drones van ruimtevaartkwaliteit efficiënter dan ooit te maken.’

Hyundai’s partnerschap met Top Flight illustreert eens te meer de inzet van het bedrijf om zijn ‘Open Innovation’-strategie verder te ontwikkelen. Met die strategie wil Hyundai innovatie stimuleren en een vooraanstaande positie verwerven in de mobiliteitsmarkt. Met uiteenlopende technologie – van autonoom rijden en kunstmatige intelligentie tot autodelen en alles wat daartussen zit – bouwt Hyundai aan een netwerk van toonaangevende ondernemingen die innovatieve mobiliteitsdiensten ontwikkelen en aanbieden.

Top Flight Technologies is opgericht in 2014 en specialiseert zich in hybride-elektrische aandrijving en volledig autonome technologie voor drones. Het bedrijf heeft een lange lijst van wereldvermaarde partners in onder meer de luchtvaart-, transport- en agrarische wereld. De markt voor drones is wereldwijd sterk in opkomst. Tegen 2026 is de verwachte omzet op die markt zo’n 20 miljard euro.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties