Hyundai presenteert elektrische step met een actieradius van 20 km

Hyundai presenteert een nieuw prototype voor een elektrische step. Het nieuwe model bouwt voort op het eerste concept dat in 2017 op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas werd getoond. Het nieuwe prototype heeft achterwielaandrijving, een krachtige batterij en stijlvolle voor- en achterlichten. Bekijk de video.

Het nieuwste concept is onderdeel van de plannen van Hyundai voor first & last mile-mobiliteit. De step kan geïntegreerd worden in toekomstige Hyundai-voertuigen en laadt automatisch op met de elektriciteit die tijdens het autorijden wordt geproduceerd.

DongJin Hyun, hoofd van het Hyundai Motor Group Robotics Team: ‘Dit is de eerste step ter wereld die kan worden gekoppeld aan toekomstige Hyundai’s. We willen het leven van onze klanten zo makkelijk en plezierig mogelijk maken. Deze elektrische step maakt first & last mile-forenzen aantrekkelijk en helpt bovendien opstoppingen en emissies in stadscentra te verminderen.’

De nieuwste versie van de elektrische step is uitgerust met een 7Ah lithium-ion-batterij. Daarmee haalt hij een topsnelheid van 20 km/u. Op een volle batterij kan de elektrische step een afstand van 20 km afleggen. Om dat rijbereik verder te kunnen vergroten, wil Hyundai de elektrische step uiteindelijk uitrusten met een regeneratief remsysteem. De actieradius wordt daarmee met 10 procent vergroot.

De beslissing om voor de step te kiezen voor achterwiel- in plaats van voorwielaandrijving is cruciaal met het oog op de veiligheid en de stabiliteit, aangezien het gewicht hierdoor naar achteren wordt verplaatst. Bovendien voegden de ontwerpers vering toe aan het voorwiel, waardoor de step ook op een ruwe ondergrond comfortabel rijdt.

Met een gewicht van slechts 7,7 kg is de elektrische step eenvoudig mee te nemen. Zijn unieke en compacte opvouwbare ontwerp zorgt ervoor dat hij lichter en compacter is dan elk vergelijkbaar product. De elektrische step is voorzien van een digitale display waarop de batterijstatus en snelheid worden getoond. Voor veilig rijden in het donker is de step uitgerust met stijlvolle LED-verlichting voor en achter.

Last Mile Mobility is een term die wordt gebruikt om de beweging van mensen en goederen te beschrijven tussen begin- en eindpunt. Uit onderzoek blijkt dat de Last Mile Mobility-markt in de VS, Europa en China de komende jaren enorm zal groeien.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties