Hyundai overhandigt Stichting ALS Nederland een cheque van € 38.122,11

Hyundai Motor Nederland heeft namens alle bezoekers van de Hyundai Winterinspectiedagen 2019 een donatie van maar liefst € 38.122,11 mogen overhandigen aan Stichting ALS Nederland. Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland, nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Het bedrag is bijeengebracht tijdens de Hyundai Winterinspectiedagen op vrijdag 8 en zaterdag 9 november. Elk jaar vraagt Hyundai Motor Nederland de Hyundai-rijders die meedoen aan de Winterinspectiedagen een bescheiden bedrag te doneren aan een goed doel. Dit jaar was dat goede doel Stichting ALS Nederland.

Hyundai en de Hyundai-rijders dragen Stichting ALS Nederland een bijzonder warm hart toe. Het is daarom voor de derde keer dat de opbrengst van de Winterinspectiedagen naar dit goede doel gaat. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS, een dodelijke zenuw-/spierziekte waarvan de oorzaak onbekend is, en zet zich in om de kwaliteit van zorg en leven van ALS-patiënten te verbeteren.

‘Wij willen alle Hyundai-rijders die hieraan hebben bijgedragen enorm bedanken’, zegt Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland. ‘We kunnen het geld zeer goed gebruiken in de strijd tegen ALS. Een belangrijk deel spenderen we aan onderzoek naar de oorzaak van ALS en het vinden van een medicijn. Maar ook voor het verlenen van de juiste zorg en het bieden van een betere kwaliteit van leven aan patiënten is geld nodig. Deze donatie is daarom zeer welkom.’

Hyundai Erkend Reparateurs verspreid over heel Nederland verwelkomden maar liefst 12.500 bezoekers tijdens de jaarlijkse Hyundai Winterinspectiedagen. Op deze twee dagen werden de auto’s van de Hyundai-rijders gratis op een aantal wintergevoelige componenten gecontroleerd, om te zien of het voertuig bestand is tegen barre weersomstandigheden. Duizenden inspecties zijn succesvol uitgevoerd. Na afloop ontving elke Hyundai-rijder een conditierapport.

Hyundai Motor Nederland is verheugd met de mooie cheque voor Stichting ALS Nederland en dankt de Hyundai-rijders voor hun donatie. Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland: ‘Elk jaar weer zijn de Winterinspectiedagen een feest voor zowel de Hyundai Erkend Reparateurs als de bezoekers. We zijn enorm blij met de gulle giften van onze rijders, want er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek.’

Tijdens de Hyundai Winterinspectiedagen waren er ook diverse prijzen te winnen. Hyundai-rijders ontvingen een uitnodigingsmailing voor deelname aan de Winterinspectiedagen met daarin een unieke wincode. Hiermee konden zij zelf bij de Hyundai Erkend Reparateur controleren of zij een van de ruim 20.000 prijzen hadden gewonnen. Dit jaar was de hoofdprijs een gloednieuwe Hyundai i10.

Fotografie:
Gorrit-Jan Blonk (tweede van links) neemt dankbaar de cheque van € 38.122,11 in ontvangst van Rob Knop (links), Frans Ruijter (tweede van rechts) en Berend Jan Hoekman (uiterst rechts) van de Hyundai-organisatie.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties