Hyundai opent Electric Academy pop-up store over elektrisch rijden in Batavia Stad Fashion Outlet

Hyundai loopt voorop op het gebied van elektrisch rijden. Het ecovriendelijke gamma van Hyundai telt inmiddels zes geëlektrificeerde modellen. Om zijn ‘groene’ modellen onder de aandacht te brengen, opent Hyundai op 12 december een speciale Electric Academy pop-up store in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. Het winkelend publiek kan hier met tot en met 5 januari 2020 alles te weten te komen over elektrisch rijden en maakt bovendien kans op een jaar gratis rijden in een Hyundai IONIQ Electric.

In de Electric Academy pop-up store wil Hyundai de bezoekers van Batavia Stad Fashion Outlet laten kennismaken met de toekomst van autorijden. ‘Het is een plek waar jong en oud op een interactieve manier de voordelen van ecovriendelijke mobiliteit kunnen ontdekken’, aldus Berend Jan Hoekman, Managing Director Hyundai Motor Nederland. ‘We willen op een eenvoudige en begrijpelijke wijze de voordelen, weetjes en feitjes van elektrisch rijden met een groot publiek delen. Dat doen we op een verrassende en aantrekkelijke manier op een bijzondere locatie.’

De Electric Academy pop-up store is een aanvulling op de Hyundai Electric Academy (www.hyundai.nl/electric-academy). Daarin neemt Hyundai de bezoeker mee op ontdekkingsreis in de boeiende wereld van elektrisch rijden. Wie overweegt elektrisch te gaan rijden, wil natuurlijk eerst weten wat daar allemaal bij komt kijken. Wat zijn de kosten van elektrisch rijden? Welke elektrische aandrijflijnen zijn er? De Hyundai Electric Academy geeft de antwoorden op al die vragen.

In de Electric Academy pop-up store aan het Markermeer in Lelystad gaat Hyundai nog een stapje verder. Daar worden bezoekers getrakteerd op allemaal verrassende activiteiten. En dat alles in een plezierige, tikkeltje futuristische omgeving waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met de wereld van elektrisch rijden.

Een greep uit de activiteiten in de Hyundai Electric Academy pop-up store in Batavia Stad:

  • Battery Battle – Dans op een speciale dansvloer en wek energie op om een Hyundai IONIQ Electric op te laden.
  • Watt’s right? – Doe de quiz en ontdek hoeveel je nu al weet over elektrisch rijden.

Bezoekers van de Hyundai Electric Academy pop-up store in Batavia Stad maken bovendien kans op een jaar gratis rijden in een Hyundai IONIQ Electric. Het enige wat ze hiervoor moeten doen is de Electric Academy-quiz spelen en zich daarna inschrijven voor de Hyundai Electric Academy-nieuwsbrief.

Om te testen hoe het gesteld is met de kennis over elektrisch rijden kunnen bezoekers ook een speciale game spelen in virtual reality, de Electric VR Challenge. Daarbij maken ze gebruik van de allernieuwste Oculus Quest. Deze virtual-realitybril dompelt de deelnemer onder in een driedimensionale, virtuele wereld waarbij hij de beelden ervaart alsof hij er zelf bij is. De eindscore geeft aan hoeveel vragen de deelnemer goed heeft.

Waarom een Electric Academy pop-up store? Omdat Hyundai de drempel voor het rijden in een auto met een zeer lage of zelfs géén CO2-emissie zo laag mogelijk wil maken. De boodschap is duidelijk: wereldwijd rijden bijna een miljard voertuigen rond, de meeste daarvan op fossiele brandstoffen. Dat moet veranderen vindt Hyundai, want fossiele brandstoffen raken uitgeput, vervuilen de lucht en bedreigen de gezondheid.

De oplossing: elektrisch rijden. Hyundai geeft daarom volop voorrang aan schone mobiliteit. Over vijf jaar wil Hyundai rond de 670.000 ecovriendelijke auto’s per jaar verkopen. Daarvan moeten er 560.000 batterij-elektrisch zijn en 110.000 waterstof-elektrisch. De bedoeling is dat van elk nieuw model minimaal één geëlektrificeerde versie verschijnt.

Momenteel bestaat het geëlektrificeerde gamma van Hyundai in Nederland uit de KONA Electric, de KONA Hybrid, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, een 48-volt Mild Hybrid-versie van de Tucson en de waterstofauto NEXO.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties

Pers Contact Hyundai Nederland