Hyundai Motorsport onthult elektrische raceauto op IAA 2019

Hyundai Motorsport presenteert binnenkort zijn allereerste elektrische raceauto. Dat gebeurt op de International Motor Show (IAA) die plaatsvindt van 10 t/m 22 september in Frankfurt. Bekijk hieronder de video:

De auto is ontworpen en ontwikkeld in het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in Alzenau (Duitsland) en maakt zijn debuut op de persdag, dinsdag 10 september, van de jaarlijkse autoshow in Frankfurt. De slogan van de IAA – ‘Driving Tomorrow’ – sluit perfect aan bij de onthulling van het nieuwste project van Hyundai Motorsport.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Hyundai Motorsport zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in de rally- en circuitracewereld. Hyundai Motorsport breidde zijn activiteiten uit met een eigen Customer Racing-afdeling in september 2015, waar het onder meer de i20 R5, i30 N TCR en Veloster N TCR ontwikkelde. Dat Hyundai Motorsport nu een elektrische raceauto ontwikkelt, toont aan hoeveel ambitie, vakkundigheid en passie voor geavanceerde technologie Hyundai Motorsport heeft – allemaal ondersteund door de high-performance-tak Hyundai N.

Vorige maand verschenen de eerste beelden van de nieuwe elektrische raceauto, nu heeft Hyundai Motorsport een tweede sneak preview-video vrijgegeven. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor Hyundai N TCR-coureur Gabriele Tarquini, de regerend wereldkampioen in de FIA World Touring Car Cup (WTCR).

‘Na alle positieve reacties op ons nieuwe elektrische project, kunnen we niet wachten om de raceauto op de IAA te onthullen’, vertelt Team Director Andrea Adamo. ‘We laten zien dat we vooruit blijven gaan in de autosport, een nieuw hoofdstuk breekt aan waarin we nieuwe uitdagingen aangaan. We hebben een mooie toekomst voor ons en kijken ernaar uit om volgende week in Frankfurt nog meer te laten zien.’

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties