Een auto zonder compromis; de volledig nieuwe Hyundai KONA Electric.

  • Met de lancering van de geheel nieuwe KONA Electric biedt Hyundai de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte SUV
  • Actieradius van maar liefst 482 kilometer volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen
  • Nieuw model combineert de twee snelst groeiende automobieltrends: SUV en elektrificatie
  • Uitbreiding van de eco-lijn van Hyundai met een toonaangevend assortiment en twee aandrijflijnversies

De onthulling van de volledig elektrisch aangedreven Hyundai KONA werpt zijn schaduw vooruit. Nog vóór de officiële onthulling op 27 februari aanstaande geeft Hyundai al een voorproefje van deze eerste volledig elektrische SUV. De nieuwe KONA Electric is een auto met hoge verwachtingen. Het is immers de eerste volledig elektrische SUV die in Europa wordt gelanceerd. De Hyundai KONA Electric is in de zomer van 2018 leverbaar. Bekijk hieronder de video.

Niet alleen het design van de KONA spreekt aan. Vooral het gegeven dat de Hyundai KONA met keuze uit twee krachtige elektrische aandrijflijnen wordt geïntroduceerd, waarvan de sterkste versie een actieradius heeft van maar liefst 482 kilometer (volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen), prikkelt de nieuwsgierigheid. Bovendien kunnen bestuurders profiteren van een breed scala aan gemaks- en connectiviteitsfuncties, evenals actieve veiligheids- en rijhulptechnologieën.

Met de nieuwe KONA Electric combineert Hyundai als eerste autofabrikant diverse razend populaire trends. Zo is de KONA Electric een echte SUV, wat volop ruimte, comfort, rijplezier en een hoge zit betekent. Daarnaast is de KONA Electric een volledig elektrisch aangedreven, ecovriendelijke auto die geen schadelijke stoffen uitstoot.

Hyundai maakt er serieus werk van om in 2021 bij de milieuvriendelijkste autofabrikanten ter wereld te behoren en loopt voorop met zijn assortiment ecomodellen. Hyundai was de eerste autofabrikant ter wereld die, in 2013, de eerste commercieel inzetbare auto met brandstofcel aanbod, de Hyundai ix35 FCEV. Onlangs introduceerde Hyundai diens opvolger, de NEXO. Deze waterstofauto beleeft op de Autosalon van Genève van 2018 zijn Europese debuut. Bovendien is de succesvolle Hyundai IONIQ als enige auto er wereld verkrijgbaar met keuze uit drie elektrische aandrijfsystemen: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch.

Meer details over de geheel nieuwe Hyundai KONA Electric worden bekendgemaakt op 27 februari aanstaande, voorafgaand aan de wereldpremière van deze auto op de Autosalon van Genève van 2018.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties