De geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback: vol charisma en dynamiek.

  • Flamboyant derde lid in de nieuwe Hyundai i30-familie: de Hyundai i30 Fastback
  • Kenmerkende Cascade-grille, elegant aflopende daklijn uitmondend in een in het design geïntegreerde achterspoiler en een krachtige C-stijl
  • Marktintroductie begin 2018
  • Hyundai i30 Fastback maakt premium features voor iedereen bereikbaar

Hyundai presenteert de nieuwe i30 Fastback; een auto vol charisma en dynamiek. Begin 2018 komt dit derde lid van de nieuwe Hyundai i30-familie op de markt. Hij is even kenmerkend en karaktervol van design als de in 2016 geïntroduceerde Hyundai i30 5-deurs en de Hyundai i30 Wagon begin 2017. Het is ook de eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment. De Hyundai i30 Fastback is lager (-30 mm) en langer (+115 mm) dan de Hyundai i30 5-deurs. Een lange motorkap, een aflopende daklijn en een sportief afgestemd onderstel geven de Hyundai i30 Fastback een sterk dynamische look en feel.

‘De i30-range vormt het hart van ons gamma in Europa’, aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. ‘De Hyundai i30 Fastback vertolkt onze filosofie haarscherp: progressief design toegankelijk maken voor een breed publiek. Het is de eerste elegante vijfdeurs-coupé in het compacte segment, ontworpen met oog voor innovatie en klantvoorkeuren.’

Elegant en charismatisch
De Hyundai i30 Fastback toont krachtig en sportief. Door de wat lagere Cascade-grille komt de Fastback breder over en wordt de lange motorkap geaccentueerd. Horizontale luchtinlaten onder in de voorbumper geven dit model een bijzonder aantrekkelijk front. De Fastback maakt een gespierde indruk, mede dankzij de scherpere hoeken aan de voorzijde en frontspoiler. De Full LED-koplampen met donkergetinte behuizing maken de visuele impact compleet.

Van opzij gezien heeft de Hyundai i30 Fastback alle kenmerken van een sportcoupé, te weten een aflopende daklijn, een in verhouding lange motorkap en een krachtige body met brede schouders en geprononceerde wielkasten. De in de achterklep geïntegreerde achterspoiler, een forse C-stijl en een vlakke achterruit scherpen het premium design verder aan.

‘De Hyundai i30 Fastback is een echte gamechanger. We zijn het eerste volumemerk in dit compacte segment met een vijfdeurs-coupé’, benadrukt Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Design Centre Europe. ‘De Hyundai i30 Fastback is een speelse vertaalslag van het i30-design, met een lagere grille en een aflopende daklijn die uitmondt in een geprononceerde achterspoiler. Een model met een puur design en een sportieve spirit gekoppeld aan het comfort van een luxueuze sedan, waarmee berijders van de Hyundai i30 Fastback een expressief statement kunnen maken.’

Voor de i30 Fastback is te kiezen uit twaalf lakkleuren: drie mica parelmoer kleuren (Stargazing Blue, Micron Grey en Phantom Black) en zeven metallic lakken (Clean Slate Blue, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Silver, Ara Blue en White Sand) plus twee solid lakken (Engine Red en Polar White). Voor het interieur is te kiezen uit drie kleuropties: Oceanids Black, Slate Grey of het nieuwe en unieke Merlot rode interieur.

Sportieve rijdynamiek
Het onderstel is ontwikkeld in Hyundai’s Europese testcenter en beproefd op het fameuze circuit Nürburgring ‘Nordschleife’. Het onderstel is 5 millimeter lager dan dat van de Hyundai i30 5-deurs en de wielophanging is 15 procent stijver. Dat zorgt voor nog meer rijdynamiek en een scherper stuurgedrag, zonder in te leveren op comfort. In de hoogte meet de Hyundai i30 Fastback 1425 millimeter, wat 30 mm lager is dan de 5-deursversie. De lengte bedraagt 4455 mm, 115 mm langer dan de 5-deurs.

Toonaangevend in veiligheid
De Hyundai i30 Fastback loopt voorop in zijn klasse met actieve veiligheid. Standaard zijn Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System.

De Autonomous Emergency Braking (AEB) maakt gebruik van camerasensoren en opereert in drie fases. Het systeem waarschuwt de bestuurder allereerst met een visueel en akoestisch signaal, daarna volgt indien nodig een subtiele remingreep. Indien noodzakelijk remt het systeem de auto maximaal af om de kans op schade te minimaliseren als een ongeval onvermijdelijk is. De geïntegreerde voetgangersherkenning gebruikt een frontradar en voorkomt of matigt de gevolgen van een aanrijding met een voetganger.

Met de Driver Attention Alert (DAA) waarschuwt de Hyundai i30 Fastback de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid vertoont, om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.

Advanced Smart Cruise Control (ASCC) houdt automatisch een veilige afstand tot de voorligger door af te remmen of te accelereren. Het systeem remt de auto indien nodig zelfs helemaal tot stilstand af en trekt weer op tot de ingestelde snelheid (maximaal 180 km/uur).

Blind Spot Detection (BSD) houdt een oog op de dode hoeken en geeft, indien een andere auto wordt opgemerkt, een visueel signaal in de buitenspiegels.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA) waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto. De radar scant een gebied van 180 graden achter de auto. Het systeem geeft een visueel en akoestisch signaal als een voertuig wordt opgemerkt.

Lane Keeping Assist System (LKAS) waarschuwt de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal als de auto de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem is actief bij snelheden boven de 60 km/u en grijpt indien nodig zelf in met een subtiele stuurcorrectie.

De Speed Limit Information Function (SLIF) herkent verkeersborden en geeft de geldende maximumsnelheid weer op de display van het navigatiesysteem en het TFT-scherm in het instrumentarium.

High Beam Assist (HBA) schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is. HBA kan naderende voertuigen en voertuigen die in dezelfde rijstrook rijden detecteren en de verlichting zelf aanpassen. Zo wordt voorkomen dat medeweggebruikers worden verblind.

Smart connectivity features
Opties voor de Hyundai i30 Fastback zijn een navigatiesysteem met 8-inch touchscreen, inclusief Apple CarPlay en Android Auto, en een abonnement van zeven jaar op LIVE Services. De Hyundai i30 Fastback is ook leverbaar met een voorziening voor draadloos opladen van smartphones met Qi-standaard. Standaard is de Hyundai i30 Fastback voorzien van een audiosysteem met monochroom display en Bluetooth-connectiviteit. Optioneel is ook een audiosysteem met een 5-inch capacitief LCD-touchscreen en een geïntegreerde achteruitrijcamera.

Krachtige en efficiënte motoren
Bij de Hyundai i30 Fastback is te kiezen uit twee turbobenzinemotoren, die eerder al zijn geïntroduceerd in de nieuwe Hyundai i30 5-deurs en Wagon. Dat zijn de 1.4 T-GDI viercilinder met 103 kW (140 pk) en de 1.0 T-GDI driecilinder met 88 kW (120 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik loopt van 5,5 tot 5,0 l/100 km, de CO2-uitstoot van 125 tot 115 g/km*. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard. De 1.4 T-GDI is optioneel leverbaar met de 7-traps DCT-automaat met dubbele koppeling. Een Integrated Stop and Go-systeem (ISG) is standaard. Verder zal het motorengamma van de Hyundai i30 Fastback worden uitgebreid met een efficiënte 1.6 CRDi-dieselmotor. Die komt er in twee vermogensvarianten: 81 kW (110 pk) en 100 kW (136 pk), beide leverbaar met de handgeschakelde zesbak of de 7DCT automatische transmissie.

 * Alle genoemde waarden zijn voorlopig, onder voorbehoud van homologatie.

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties