Beste technici van Hyundai naar World Skill Olympics

  • Jeroen Feenstra van Herwers Hyundai Zutphen Beste Hyundai-technicus van Nederland
  • Tweede plaats: Hendri Vlieger van Auto Palace Zwolle
  • Kwaliteit Hyundai-technici straalt af op gehele organisatie

Jeroen Feenstra van Autobedrijf Herwers Zutphen is de beste Hyundai-technicus van Nederland. Jeroen won de Nederlandse Hyundai Skill Olympics in Sassenheim. In oktober dit jaar verdedigt hij de Nederlandse eer tijdens de World Skill Olympics in Korea. Hendri Vlieger van Auto Palace Zwolle werd tweede. Hij wordt namens Nederland afgevaardigd naar de Europese wedstrijd voor Hyundai-technici.

De World Skill Olympic is een tweejaarlijkse wedstrijd in Zuid-Korea waar de beste Hyundai-technici van de wereld aan deelnemen. Dit jaar zullen meer dan 90 technici uit 60 landen aan de titelstrijd deelnemen. Jeroen Feenstra, die enkele jaren geleden al een keer als tweede eindigde in de Nederlandse competitie voor beste Hyundai-technicus, verdedigt in Seoel de Nederlandse driekleur.

De wedstrijd bestaat uit het uitwerken van een aantal praktijk- en theorieopdrachten binnen een bepaalde tijd. Gelet wordt op de werkvolgorde, de zorg voor de auto en mens en ook of de diagnose onderbouwd wordt met voldoende kennis van het product. Verder wordt tijdens het bezoek aan Korea ook aandacht besteed aan de cultuur en diverse bezoeken aan toeleveranciers en een Hyundai-fabriek.

Hoog niveau Hyundai-technici
Jeroen Feenstra (43) en Hendri Vlieger (28) eindigden op de eerste twee plaatsen tijdens de Nederlandse titelstrijd. In totaal zes deelnemers moesten diverse opdrachten uitvoeren en daarmee toonden zij zowel hun theoretische als praktische kennis.

Het niveau van de Nederlandse Hyundai Skill Olympics was ook dit jaar bijzonder hoog. De deelnemers moesten alle probleemstellingen zorgvuldig analyseren en becommentariëren, vervolgens binnen een bepaalde tijd oplossen en uiteindelijk stapsgewijs aan de jury uitleggen. En dat alles zo netjes, zorgvuldig én veilig mogelijk.

Voldoende wedstrijdervaring
Jeroen Feenstra, die alweer 15 jaar bij Herwers Hyundai Zutphen werkt en in Dieren woont, is blij met zijn overwinning. ‘Ik wist eerlijk gezegd al een beetje wat ik kon verwachten, aangezien ik al meermaals heb deelgenomen. Ook ben ik al eens als tweede geëindigd en heb toen mee mogen doen aan de Europese titelstrijd. Ik was dus al redelijk ervaren voordat ik aan deze competitie deelnam. Het was een leuke en leerzame dag. De opdrachten waren best pittig. Uiteindelijk heb ik me er goed doorheen geslagen met een geweldig resultaat. Of ik uitkijk naar de wereldwedstrijd in Korea? Ja, wat denk je. Ik wil presteren én genieten.’

Hendri Vlieger van Hyundai Auto Palace uit Zwolle legde beslag op de tweede plaats. ‘Een goed resultaat! Ik heb aan deze competitie meegedaan om wat te leren en een leuke dag te hebben. Ik had niet verwacht dat ik zou hoog zou eindigen. Het resultaat stemt mij extra vrolijk. Nu op naar de Europese titelstrijd. Ik heb er zin in. Ik ben erg benieuwd naar het deelnemersveld en de evenementen.’

Nederland behoort bij wereldtop
Manager Services Leon Gordijn van importeur Hyundai Motor Nederland is verguld met de goede resultaten van de Nederlandse afvaardiging. ‘Nederlandse Hyundai-technici behoren al jaren tot de wereldtop. In Nederland is het opleidingsniveau hoog en worden technische kwaliteiten door de aangeboden trainingen voortdurend vergroot. Tijdens de Hyundai World Skill Olympics scoort Nederland steevast goed. Ik ben erg benieuwd naar hoe onze technici het er dit keer van af zullen brengen. Hun uitslagen stralen niet alleen af op de bedrijven waar ze voor werken, maar op onze gehele organisatie.’

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties

Pers Contact Hyundai Nederland